Εκτενέστατο άρθρο για την υπόθεση των υποκλοπών δημοσιεύει την Πέμπτη η διεθνής έκδοση του Al Jazeera, δίνοντας έμφαση σε δηλώσεις που εξασφάλισε από τους δημοσιογράφους που έχουν σηκώσει το βάρος των περισσότερων αποκαλύψεων.

Ads

Στο άρθρο που υπογράφει η δημοσιογράφος Moira Lavelle, σημειώνεται η χρονική αλληλουχία των γεγονότων και των αποκαλύψεων, ξεκινώντας από τις υποθέσεις Κουκάκη – Ανδρουλάκη και φτάνοντας μέχρι τις πρόσφατες συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento για τις λίστες των παρακολουθούμενων, αλλά και τις αποκαλύψεις για την αγορά του Predator από την ελληνική κυβέρνηση.

Η δημοσιογράφος αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να χαρακτηρίσει το πρώτο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento με τη λίστα των υπουργών που παρακολουθούνται: «Απίστευτο Ψέμα».

Όπως αναφέρει η Moira Lavelle στο άρθρο της στο Al Jazeera, «ο Βαξεβάνης στηρίζει το ρεπορτάζ του. “Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι κάθε πληροφορία που έχει δημοσιεύσει το Documento είναι πραγματική”, λέει ο Βαξεβάνης σε δηλώσεις του στο Al Jazeera, παραθέτοντας μια σειρά άλλων αποκαλύψεων που δημοσίευσε το Documento, και οι οποίες είπε ότι αμφισβητήθηκαν, αλλά τελικά αποδείχτηκαν αληθινές.

Ads

“Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να δημοσιοποιεί αυτό που η εκάστοτε εξουσία δε θέλει”, λέει ο Βαξεβάνης.

“Το Documento, παρότι έχει υπάρξει θύμα συκοφαντιών από κυβερνητικούς αξιωματούχους και προσπαθειών οικονομικού στραγγαλισμού του, επιμένει να δημοσιοποιεί την αλήθεια», συμπληρώνει».

Στο άρθρο του Al Jazeera μιλούν επίσης οι δημοσιογράφοι Θοδωρής Χονδρόγιαννος (Reporters United) ο οποίος τονίζει ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να “σκάβουμε” και να γράφουμε για αυτή την υπόθεση και να συνεχίσουμε να ερευνούμε μέχρι κάποιος να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα» και Ελίζα Τριανταφύλλου (Inside Story).

Πηγή: koutipandoras.gr