Ούτε μια αναφορά δεν γίνεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για τον καταζητούμενο Αναστάσιο Πάλλη, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν δεκάδες όπλα και ένα μουσείο ναζί ενώ οι μαρτυρίες των συνδέουν με το οπλοστάσιο και τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα ανταγωνιστικές κυριακάτικες εφημερίδες δημοσιεύουν εκτενή ρεπορτάζ για τον μέτοχο του Πρώτου Θέματος τα έργα και τις ημέρες του, ενώ το «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει πως εξετάζεται από τις αρχές το ενδεχόμενο μιας εγκληματικής συμμορίας με αρχηγό τον Α. Πάλλη. «Ο μυστηριώδης κ. Πάλλης και οι νεοναζί» είναι ο τίτλος του θέματος του Βήματος της Κυριακής, ενώ η Real στο πρωτοσέλιδο αναφέρει τον Α. Πάλλη ως τον «άνθρωπο με τα 1.000 πρόσωπα» σημειώνοντας πως οι αρχές τον ψάχνουν και στην Πορτογαλία.  

Ads

 
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» οι αρχές μετά τον εντοπισμό πλήθους όπλων επικεντρώνουν τις έρευνές τους στα αρχεία των επτά ηλεκτρονικών υπολογιστών, στους περίπου δέκα σκληρούς δίσκους και στα δεκάδες στικάκια USB, που βρέθηκαν στις οικίες του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη και στις εγκαταστάσεις του μουσείου του στη Βάρη. Οι δικαστικές αρχές εκτιμούν πως η υπόθεση ενδέχεται να έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από ό,τι αρχικά είχε φανεί, Πληροφορίες που επικαλείται η ίδια εφημερίδα αναφέρουν πως μέσα από το τεράστιο ηλεκτρονικό αρχείο του επιχειρηματία οι δικαστικές αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο ύπαρξης μιας παράλληλης εγκληματικής οργάνωσης, με διασυνδέσεις με κύκλους της Αστυνομίας, επιχειρηματίες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα.
 
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης, ο οποίος διερευνά το ενδεχόμενο η υπόθεση Πάλλη να αποτελεί προκάλυμμα εκτεταμένου λαθρεμπορίου όπλων με διεθνείς και εγχώριες διασυνδέσεις, έδωσε σωρεία παραγγελιών προς τα ηλεκτρονικά εργαστήρια της Ασφάλειας για να γίνουν φύλλο και φτερό όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην έπαυλή του στη Βούλα, σε σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο και στο πολεμικό μουσείο του στη Βάρη.
 
Οι διωκτικές αρχές είναι έτοιμες να άρουν το τηλεφωνικό απόρρητο του επιχειρηματία, αλλά και προσώπων που συνομιλούσαν μαζί του και φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς πιστεύεται ότι και αυτό θα ρίξει φως στις μυστικές διασυνδέσεις του καταζητούμενου. Εν τω μεταξύ ο έλεγχος των χιλιάδων πολεμικών αντικειμένων που βρέθηκαν σε 43 κοντέινερ συνεχίζεται και οι αρχές έχουν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα κοντέινερ για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για το οπλοστάσιο της νεοναζιστικής οργάνωσης. Πολλά από τα όπλα είναι μουσειακά (τα οποία μπορούν εύκολα να μετατραπούν), ωστόσο το γεγονός πως στην έπαυλη του Πάλλη εντοπίστηκε μια ναζιστική γιάφκα με πυροβόλα όπλα, δεκάδες μαχαίρια και πλήθος άλλων πολεμικών αντικειμένων, όπως διόπτρες, γεμιστήρες φυσίγγια κ.α., κάνει τους ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής να επανεξετάσουν τα πάντα στου μουσείο “ΠΑΛΙΣ” από την αρχή.
 
Διαβάστε επίσης:

Η Αντιτρομοκρατική επανεξετάζει από την αρχή όλα τα όπλα και τα πολεμικά υλικά που βρίσκουν στα κοντέινερ του μουσείου, που είναι σαν «φρούριο» με τους αντιαρματικούς τοίχους και τους «συστημένους» κι εκλεκτούς μόνο επισκέπτες. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι αξιωματικοί θα ερευνήσουν και τις υπόγειες περιοχές κάτω από το μουσείο, τα τοιχώματα των κοντέινερ αλλά και τυχόν κρύπτες που βρίσκονται στο οικόπεδο, αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής και επισημαίνεται πως η διαδικασία ελέγχου όλου του υλικού που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου θα διαρκέσει αρκετό καιρό. Μέχρι να γίνει η πλήρης αντιπαραβολή του καθενός όπλου ξεχωριστά με το απαραίτητο έγγραφο – παραστατικό που πρέπει να έχει, θα περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Για την υπόθεση του Αν. Πάλλη και του μουσείου, αρμόδιος παράγων εξηγούσε πως «δεν είναι αόριστη η θεωρία περί λαθρεμπορίου όπλων, καθώς υπάρχουν συγκλίνουσες ενδείξεις και μεγάλη διακίνηση κοντέινερ με άγνωστο περιεχόμενο».