Στην αντεπίθεση πέρασαν οι μέτοχοι της ΑΕΠΙ, αφού κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της επιτρόπου αλλά και της εταιρείας η οποία ανήκει … στους ίδιους.

Ads

Ζητούν προσωρινή διαταγή, με την οποία να διατάσσεται η επίτροπος να απέχει από οποιαδήποτε ανάμειξη στη διαχείριση της εταιρείας. Στρέφονται όμως εναντίον και της υφιστάμενης διοίκησης της εταιρείας την οποία απαρτίζουν οι ίδιοι οι μέτοχοι , η οικογένεια Ξανθοπούλου.

H ενέργεια αυτή θυμίζει μια αντίστοιχη μεθόδευση των μετόχων, την Περίοδο κατά την οποία,  είχαν επιχειρήσει να μεταφέρουν την έδρα της εταιρείας στην Κύπρο προκειμένου να αποφύγουν το πρώτο νομοσχέδιο Μπαλτά που προέβλεπε επίτροπο.. Είχαν στραφεί κατά της διοίκησης της εταιρείας, λέγοντας ότι η εταιρεία (η δική τους) τους παραπλάνησε σε σχέση με τις συνέπειες της μεταφοράς στην Κύπρο. Με αυτό το νομικό τερτίπι,  επήλθε συμβιβασμός μεταξύ εταιρείας και μετόχων για να καταλήξουν ότι ποτέ δεν μεταφέρθηκαν ουσιαστικά στην Κύπρο.

Οι δημιουργοί του σωματείου ΑΣΜΑ 450+ κινητοποιήθηκαν δημοσιεύοντας μέσω της σελίδας τους στο fb κάλεσμα για να παραβρεθούν στο δικαστήριο δημιουργοί, καθώς όπως εξηγούν είναι απαραίτητη η παρουσία των δημιουργών για να υπερασπιστούν την παραμονή της επιτρόπου στην εταιρεία. Όπως επισημαίνουν στις τελευταίες τους ανακοινώσεις η συγκατοίκηση επιτρόπου με τη διοίκηση θα αποτρέψει την ουσιαστική εξυγίανση της εταιρείας. Ζητούν σταθερά από την πολιτεία να τους απαλλάξει από την αμαρτωλή  διοίκηση.

Ads

450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων

Όλοι τη Δευτέρα στην Ευελπίδων. Επιχειρούν να διώξουν την επίτροπο. Συνάδελφοι, οι μέτοχοι της ΑΕΠΙ κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και ζητούν τη παύση της επιτρόπου με προσωρινή διαταγή η οποία συζητείται τη Δευτέρα 11.30 π.μ. στην Ευελπίδων. Καλούμε όλες και όλους εκείνη την ώρα εκεί στο κτίριο 5. Οι δημιουργοί πρέπει να παραστούμε υπέρ της επιτρόπου. Η πράξη αυτή από την πλευρά των μετόχων, επιβεβαιώνει τη θέση μας. Καμία εξυγίανση δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη συνδιοίκηση επιτρόπου – διοίκησης. Η οικογένεια Ξανθοπούλου, δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο, πως δεν θέλει να συνεργαστεί. Καλούμε ξανά την πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να παυθεί άμεσα η αμαρτωλή διοίκηση η οποία ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση και να σταθεί στο πλάι των δημιουργών.