Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του κόμματος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πρώην υπουργός Ναυτιλίας, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τον μυστηριώδη και τραγικό θάνατο μιας γυναίκας για να κάνουν αντιπολίτευση σχετικά με τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα.

Ads

Πρόκειται για την περίπτωση της γυναίκας, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία ξεβραστηκε νεκρή στην παραλία του Φαλήρου. Την εν λόγω γυναίκα δεν την έχει αναζητήσει κανείς και η σορός της μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Το εν λόγω περιστατικό δεν έχει συνδεθεί από τις αρχές με το συμβάν του ναυαγίου, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία για τον αντιπρόεδρο και τον βουλευτή της ΝΔ.

Πρώτα ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε υπόνοιες για τα αίτια του θανάτου της. «Το ξέρει ο υπουργός Ναυτιλίας ότι χτες ξεβράστηκε στην παραλία του Φαλήρου γυναίκα 55 ετών νεκρή, μέσα στην πίσσα. Ερευνήθηκε πως πέθανε;», έγραψε στο Twitter.

Ads

image

Ο Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς ισχυρίστηκε με βεβαιότητα πως ο θάνατός της προκλήθηκε από τα πετρελαιοειδή που χύθηκαν στον Σαρωνικό. «Ήταν τόσο πλημμελής η ενημέρωση, ώστε μέχρι και νεκρό είχαμε από αυτή την ιστορία. Μια κυρία που ξεβράστηκε προχθές τα ξημερώματα στο Φάληρο, που προφανώς δεν γνώριζε ότι δεν μπορεί να κολυμπήσει».

Απάντηση στην αναφορά του βουλευτή τη ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (κατά την ομιλία του στη Βουλή) για ύπαρξη νεκρού από τη ρύπανση στο Σαρωνικό, δίνει με ανακοίνωσή του το

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το Υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η σορός βρέθηκε με ρούχα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Στην παραλία βρέθηκε τσαντάκι με διαβατήριο Βουλγαρίας, η φωτογραφία του οποίου μοιάζει με το πρόσωπο της σορού. Επίσης στο τσαντάκι βρέθηκαν προσωπικές σημειώσεις.

Η σορός βρίσκεται ακόμα στο Ασκληπιείο Βούλας, χωρίς να έχει γίνει επίσημη αναγνώριση. Η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου έχει ζητήσει από την πρεσβεία της Βουλγαρίας να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση της σορού. Κατά συνέπεια δεν έχει γίνει ακόμα ούτε νεκροτομή προς διακρίβωση των αιτίων θανάτου. Παρατίθεται και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΛΣ ΕΛΑΚΤ την ημέρα που βρέθηκε η σορός της γυναίκας».