«Παντελώς ψευδή» χαρακτηρίζει τα όσα υποστηρίζει ο Ανδρέας Μαρτίνης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ads

«Παντελώς ψευδής. Δεν έχει συμβεί πότε τέτοια συνομιλία μεταξύ μας», ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει ο Ανδρέας Μαρτίνης περί μεταξύ τους συνομιλίας για το «Ερρίκος Ντυνάν», και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει ξεκινήσει και παίζει τον υποστηρικτή του Μαρτίνη» για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ακόμη πως «τού έχουν υποσχεθεί (η κυβέρνηση) ότι θα τον βγάλουν από τη φυλακή αν κατηγορήσει τους πολιτικούς τους αντιπάλους», γι’ αυτό και ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «κάθεται και λέει αυτές τις ανοησίες».

«Δηλαδή έγινε αυτή η διεθνής συνωμοσία για να αρπάξουμε το «Ερρίκος Ντυνάν»; Το «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν ένα νοσοκομείο που όταν έγινα εγώ υπουργός Υγείας χρωστούσε 300 εκατ, είχε να πληρώσει ΙΚΑ έξι χρόνια. Ξέρετε πόσα χρήματα πλήρωσε η Τράπεζα Πειραιώς όταν το πήρε; Τριάντα οχτώ εκατομμύρια. Τόσα χρώσταγε στο ΙΚΑ το Ερρίκος Ντυνάν. Είκοσι οχτώ εκατομμύρια χρώσταγε στους εργαζόμενους που ήταν απλήρωτοι περίπου δύο χρόνια. Γι’ αυτό το κελεπούρι μιλάμε;», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ads

Αναφερόμενος στην κλήτευση να καταθέσει ως μάρτυρας ο Ανδρέας Μαρτίνης στην εξεταστική για την Υγεία, ο Αδ. Γεωργιάδης, αφού επισήμανε πως και ο ίδιος είχε ζητήσει να είναι κατ’ αντιπαράσταση εκεί, σχολίασε: «Η υπόθεση αυτή είναι μια ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ. Ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Τους πήρε περίπου δύο συνεδριάσεις για να καταλάβουν ότι το Ερρίκος Ντυνάν δεν ήταν του Δημοσίου…».

Ο Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε υπέρ των εξεταστικών, απλώς, όπως είπε, «η εξεταστική θα έπρεπε να πάει και στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ για τον εξής λόγο: όταν επί πέντε χρόνια μνημονίου έπεφτε η φαρμακευτική δαπάνη, συνεχώς κάθε χρόνο – και επί των ημερών μου και επί Σαλμά και επί Λοβέρδου – και ξαφνικά επί Πολάκη έχει ανέβει η φαρμακευτική δαπάνη περίπου 600 εκατ, με ενδιαφέρει πάρα πολύ να ερευνήσουμε γιατί ξανανέβηκε η φαρμακευτική δαπάνη παρά τα μέτρα. Δεν θα το δούμε σε αυτή την εξεταστική θα το δούμε στην επόμενη, από την επόμενη Βουλή».