Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Άδωνις χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη «απατεώνα, γαϊδούρι και κότα λειράτη», με τον υπουργό να του απαντά ότι είναι «πιστό σκυλί του Σόιμπλε».

Ads

Αυτός οι απίστευτος διάλογος έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση πριν την ψηφοφορία για τις έκτακτες εξαγγελίες Τσίπρα περί 13ης σύνταξης και αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν δεχτεί τον κύριο όγκο του προσφυγικού ρεύματος.

Για περισσότερη από μισή ώρα οι δύο πολιτικοί αντάλλασσαν πυρά, με σκληρούς χαρακτηρισμούς και αναφορές στο ζωικό βασίλειο.

Την αρχή έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθύμισε ότι «πριν από το δημοψήφισμα, ο Παύλος Πολάκης αυτός ο Κρητίκαρος είχε γράψει στο Twitter πως τα “όχι” είναι για τους λεβέντες και τα “ναι” για τις κότες», για να συμπληρώσει ότι εκείνος «τους κρητικούς τους είχα για λεβέντες και όχι για κότες λειράτες». ¨Οταν δε η συζήτησε πέρασε στο θέμα του ΚΕΕΛΠΝο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ακόμα και «γαϊδούρι».

Ads

«Εκεί που μας χρωστάνε πάνε να μας πάρουν και το βόδι» απάντησε ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας «εμείς δεν προσκυνήσαμε, δεν γλύψαμε εκεί που φτύναμε».  Στη συνέχεια χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη ως «τον μνημονιακότερο των μνημονιακών», κάνοντας λόγο για «πιστό σκυλί του Σόιμπλε».