Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει τους ελέγχους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς. Ωστόσο, ορισμένοι επιχειρηματίες παραμένουν αδιόρθωτοι παρά το γεγονός ότι είχαν υποπέσει σε ανάλογα παραπτώματα και κατά το παρελθόν.

Ads

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, οι ελεγκτές επέβαλαν λουκέτα 96 ωρών (διακοπή λειτουργίας τεσσάρων ημερών) λόγω υποτροπής, σε καφέ-αναψυκτήριο της Σπιναλόγκας και σε ψαροταβέρνα στο κέντρο της Ρόδου. Επίσης, γνωστό εστιατόριο στη Νάουσα της Πάρου θα παραμείνει κλειστό για δύο ημέρες για μη έκδοση αποδείξεων. «Λουκέτο» θα μπει για δύο ημέρες και σε μπαρ στην Ίο για τον ίδιο λόγο.

Υψηλά πρόστιμα καλούνται να καταβάλουν επίσης, επιχείρηση με τουριστικό λεωφορείο, που εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα- Κινέττα, αφού δεν είχε εκδώσει 48 εισιτήρια, εταιρεία με ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Οία Σαντορίνης για μη έκδοση αποδείξεων 1.000, 1.100 και 500 ευρώ, εταιρεία με ενοικιαζόμενα στο Φηροστεφάνι για μη έκδοση αποδείξεων 900, 250 και 170 ευρώ, καθώς και εταιρεία ενοικίασης ομπρελών και δραστηριοτήτων με αλεξίπτωτα στο Πρασονήσι Ρόδου.

Εντωμεταξύ, με αφορμή το περιστατικό όπου επιχειρηματίας στον Βόλο πυροβόλησε στον αέρα κατά εφοριακών οι οποίοι έκαναν έλεγχο στην επιχείρηση του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής προανήγγειλε την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ελεγκτών.

Ads