Για την υπόθεση του κατηγορούμενου και προφυλακιστέου για βιασμούς και κακοποιήσεις ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη και τα συναισθήματά του προς αυτόν, μίλησε για πρώτη φορά ο αδελφός του, Γιάννης Λιγνάδης.

Ads

«Δεν έχει σβήσει ο θαυμασμός μου στον αδελφό μου σαν καλλιτέχνη. Δεν τον θαυμάζω σαν άνθρωπο», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Λιγνάδης, μιλώντας στο Star, ενώ εντύπωση προκαλεί η είδηση που μετέφερε ότι «του ζητήθηκε από τις Αρχές να ανεβάσει μια θεατρική παράσταση».

«Μου ζήτησε τη γνώμη μου και του είπα πως αν νιώθει καλά να το κάνει» πρόσθεσε ο Γ. Λιγνάδης.

Οι πληροφορίες λένε ότι η θεατρική παράσταση που ετοιμάζει θα έχει σχέση με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, με πρωταγωνιστές άλλους κρατούμενους για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ads

Μεταξύ άλλων ο Γ. Λιγνάδης ανέφερε πως «δεν έχει σβήσει ο θαυμασμός μου για τον αδελφό μου σαν καλλιτέχνη. Δεν τον θαυμάζω σαν άνθρωπο. Ο αδελφός μου καταξιώθηκε ως καλλιτέχνης όχι ως άνθρωπος. Ό,τι και να είναι ο αδελφός μου εγώ έχω την προσωπική μου τοποθέτηση και εν πάση περιπτώσει η αγάπη είναι δεδομένη είναι κάτι που δεν αλλάζει. Είναι σαν την αγάπη της Αντιγόνης για τον αδελφό της, τον Πολυνείκη».

Επίσης ότι «η γενετήσια πολιτεία του αδερφού μου δεν διαφέρει από την πολιτεία πολλών άλλων καλλιτεχνών και πολλών λογοτεχνών».

Αλλά και πως  «η κατ’ οίκον έρευνα συνιστά μια πράξη βιασμού καταρχάς του προσωπικού βίου. Είναι πραγματικά μια πράξη βιασμού. Το βίωσα με τον ίδιο τρόπο που βίωσα τη σύλληψη. Φαρσοκωμωδία. Δεν βρέθηκε τίποτα αξιόλογο. Όσα βρεθήκανε ήταν πράγματα που θα τα έχετε και εσείς στο σπίτι σας. Μια μάσκα, μια περούκα αποκριάτικη».

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός  διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης, εδώ και 7 μήνες, για βιασμούς και κακοποιήσεις αγοριών, μετά από σωρεία καταγγελιών που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία.