Δυο αγοράκια, αδέλφια, ηλικίας 6 και 7 ετών ήταν τα δυο παιδιά που χάθηκαν στο προσφυγικό ναυάγιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ανοιχτά της Κρήτης. Επιπλέον, νεκρές είναι και δυο γυναίκες, η μια εξ αυτών 29 ετών.

Ads

Οι διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες ανέρχονται στους 57, ενώ η ευρεία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Ωστόσο οι λιμενικές αρχές δεν γνωρίζουν πόσους αγνοούμενους αναζητούν, καθώς οι διασωθέντες δεν είναι σε θέση να δηλώσουν πόσοι ακριβώς επέβαιναν στο θαλαμηγό σκάφος που βυθίστηκε. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρώτοι διασωθέντες δήλωσαν ότι στο σκάφος επέβαιναν 16 άτομα, ωστόσο όπως αποδείχθηκε αργότερα ο αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος. 

Ads

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία τόσο για τους επιβαίνοντες όσο και για τις συνθήκες του ναυαγίου.  

Από τους 57 διασωθέντες οι 19 μεταφέρθηκαν στη Σητεία, οι 4 στη Ρόδο και οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν στο Λαύριο.