«Η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι, θωρακισμένη με την ασπίδα του εμβολιασμού και οπλισμένη με το δόρυ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης». Αυτό τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του στο τριήμερο αναπτυξιακό συνέδριο που συνδιοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ads

Είχε προηγηθεί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, την Τετάρτη που δήλωσε ότι «είναι εντυπωσιακοί οι ρυθμοί με τους οποίους κινούμαστε στον εμβολιασμό, γνωρίζετε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους».

Σήμερα όμως η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου διέψευσε εμμέσως πλην σαφώς τους ισχυρισμούς αυτούς.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας επισήμανε ότι είμαστε μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας, καταρρίπτοντας το κυβερνητικό αφήγημα.

Ads

Ειδικότερα, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι «καθώς μπήκαμε στο καλοκαίρι ξεκινάμε να κάνουμε όνειρα για τις διακοπές γνωρίζοντας όμως καλά ότι μέχρι να ελεγχθεί η πανδημία όλοι πρέπει να έχουμε το νου μας. Οι περισσότεροι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η περιπέτεια αυτή δεν έχει λήξει και ούτε θα λήξει σύντομα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το φετινό καλοκαίρι με αυτό του 2020. Βρισκόμαστε σε μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα με διασπορά του ιού στην κοινότητα. Φέτος μία σημαντική μερίδα του πληθυσμού μας έχει εμβολιαστεί αλλά είναι σαφές ότι είμαστε ακόμα μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας».

Διαβάστε επίσης: Εκτός στόχου οι εμβολιασμοί για το «τείχος ανοσίας»