Για «παρανόμως τηρούμενο αρχείο», κάνει λόγο η Εισαγγελία κατά τΔιαφθοράς σχετικά με τα έγγραφα που κατέθεσε ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής στην Προανακριτή Επιτροπή της Βουλής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Ads

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Διαφθοράς ένα εκ των εγγράφων που κατέθεσε ο κ. Αγγελής είναι άσχετο με την ερευνώμενη από τη Βουλή υπόθεση, ενώ ένα ακόμα έχει ήδη αποσταλεί στην Βουλή από την εισαγγελία.

Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς αναφερόμενοι στα απόρρητα έγγραφα του FBI, σχολιάζουν, εμφανώς ειρωνικά, «αναµένουµε τη συνέχεια νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχοµένων από ένα παρανόµως τηρούµενο αρχείο εγγράφων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον τέως Επόπτη μας κ. Αγγελή, εγγράφων της Υπηρεσίας μας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως μη όφειλε, πρέπει να επισημάνουμε για την προστασία του κύρους της Υπηρεσίας μας και του θεσμού της Δικαιοσύνης, ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα: α) το με αριθμ Φ 09222/5039 και β) το με αριθμ. Φ09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσημες μεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο, δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis, αλλά σε άλλη, άσχετη, και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εμάς στην Βουλή των Ελλήνων.

Ads

Σε ότι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αμερικανικές αρχές, η υπηρεσία μας δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο, ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση αλλά και σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητος. Αναμένουμε τη συνέχεια “νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων”, προερχομένων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων».