Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο τραυματιολογικό νοσοκομείο της χώρας, το ΚΑΤ, λόγω του μειωμένου προυπολογισμού.

Ads

Σύμφωνα με την ιατρική ιστοσελίδα onmed.gr, το πρόβλημα ρευστότητας και οι ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμο υλικό, οδήγησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου στην απόφαση να αναστείλει την εισαγωγή τακτικών περιστατικών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκου, αντέδρασε λέγοντας πως η απόφαση της διοίκησης δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Τέτοιου είδους αποφάσεις μπορεί να ληφθούν μόνο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανέφερε σύμφωνα με το onmed.gr.

Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου η αναστολή των τακτικών περιστατικών θα ισχύσει από την ερχόμενη Παρασκευή 4 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου στο υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).  «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ads