Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. (Όθωνος 10-Αθήνα) έχει προγραμματίσει για τις 13:30 το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, με βασικό αίτημα να εξαιρεθούν από το PSI τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων.

Ads

 
«Η ΑΔΕΔΥ θα πάρει κάθε μέτρο για να αποτρέψει τη νέα ληστεία σε βάρος των Ταμείων» τονίζει σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλοντας κυβέρνηση και τρόικα ότι όχι μόνο δεν εξαίρεσαν τα Ταμεία από το PSI, αλλά «αντίθετα αρνούνται να καλύψουν κάθε νέα απώλεια των Ταμείων τη στιγμή που χαρίζουν και πάλι απλόχερα δεκάδες δισ. στις τράπεζες».
 
«Αφού για χρόνια καταλήστεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων χαρίζοντάς τα στις τράπεζες και τους επιχειρηματίες, αφού χρησιμοποίησαν τα αποθεματικά για την ενίσχυση του χρηματιστηρίου και οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή δραματική κατάσταση, ετοιμάζονται σήμερα να δώσουν τη χαριστική βολή στα αποθεματικά των Ταμείων και να τα οδηγήσουν σε διάλυση μέσα από το κούρεμα των ομολόγων» τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει πως επιφυλάσσεται «για κάθε νόμιμη ενέργεια που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των αποθεματικών των Ταμείων. Επίσης θα εξετάσει και προσφυγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας».