«Η μόνη ερώτηση που έχουμε από τους ψηφοφόρους μας είναι γιατί δεν το κάνουμε πιο γρήγορα, γιατί αργήσαμε τόσο πολύ, γιατί δεν πουλάμε πιο πολλά, γιατί δεν ιδιωτικοποιούμε τα πάντα…Και πρέπει να σας καθησυχάσω ότι η όρεξή μας είναι τόσο τεράστια, κάθε μήνας που περνάει γίνεται μεγαλύτερη». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ως κεντρικός ομιλητής στο 21ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link με θέμα «Επενδύστε στην Ελλάδα», στη Νέα Υόρκη, συμπυκνώνοντας σε λίγες λέξεις το προσωπικό του όραμα και την κυβερνητική πολιτική που ορίζουν με τον πιο ακραίο φιλελεύθερο τρόπο την έννοια της ανάπτυξης.

Ads

Εμείς ιδιωτικοποιούμε, εσείς επενδύετε, είναι η κεντρική ιδέα του Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κάνοντας λόγο για την αρχή μιας νέας εποχής για την Ελλάδα, τόνισε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα και κάλεσε τους Αμερικανούς επενδυτές να σπεύσουν να αξιοποιήσουν την αναπτυξιακή δυναμική, αλλά και τις ευκαιρίες που εμφανίζονται λόγω της νέας επενδυτικής πολιτικής της χώρας.

«Το μήνυμά μου, λοιπόν, προς τους Αμερικανούς επενδυτές είναι το εξής: τώρα είναι η ώρα να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αυτοί που δεν έχουν σταματήσει να επενδύουν στη χώρα μας, ακόμη και εν μέσω της χειρότερης οικονομικής μας κρίσης, τώρα είναι η ώρα να δρέψουν τους καρπούς τους. Και αυτοί που δεν έχουν επενδύσει, τώρα είναι η ώρα να επωφεληθούν των μοναδικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στην χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης «το  πρώην μαύρο πρόβατο της ευρωζώνης, η περισσότερο πληγείσα από την κρίση χώρα η οποία έχει χάσει το 25% της παραγωγικότητάς της κατά την τελευταία δεκαετία, μεταμορφώνεται τώρα σε ένα νέο hot-spot για τους επενδυτές και μία από τις πιο φιλικές προς την επιχειρηματικότητα οικονομίες παγκοσμίως».
Μπορεί στα hot-spot των προσφύγων να μην τα πήγαμε καλά, στα hot-spot όμως των επενδυτών η κυβέρνηση στρώνει τα κόκκινα χαλιά.