«Η υπόθεση αυτή προσωπικά δεν με αγγίζει με οποιονδήποτε τρόπο, την αντιμετωπίζω αποκλειστικά ως μια θλιβερή και άθλια υπόθεση συκοφαντίας, υποκινούμενης ψευδορκίας με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα και άλλων προσώπων», είπε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

Ads

Σε σημερινή συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε άφησε αιχμές για τους δικαστές που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση και δήλωσε σίγουρος ότι η εγκληματική δράση θα αποκαλυφθεί όταν διεξαχθεί ανεξάρτητη και σοβαρή δικαστική έρευνα.

«Κανένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας και καμία σκευωρία από όπου κι αν αυτή οργανώνεται δεν μπορεί να ρίξει ούτε υπόνοια σκιάς στο πρόσωπό μου», σημείωσε και πρόσθεσε: «Επιμένω στον όρο, πρόκειται για σκευωρία».

Ο επίτροπος έκανε λόγο για απίστευτα ψέματα, τα οποία δεν φέρουν τα χαρακτηριστικά της μαρτυρικής κατάθεσης ώστε αυτή να μπορεί να αξιοποιηθεί και πρόσθεσε πως τα ψέματα αυτά έχουν προφανή σκοπό την καθοδηγούμενη ψευδορκία και συκοφάντηση της προσωπικότητάς του.

Ads

Όπως είπε, οι ψευδομαρτυρικές καταθέσεις που σπιλώνουν πολιτικές προσωπικότητες της Ελλάδος στηρίζονται σε εικασίες και αοριστολογίες.

Τέλος, ανέφερε ότι καταθέτει στον Άρειο Πάγο «μηνυτήρια αναφορά κατά των ψευδομαρτύρων», καθώς και αίτημα να ανακληθεί η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, για να προστατευθεί  «το κύρος της δικαιοσύνης από κύκλους που λειτουργούν εξωθεσμικά».