Συνάντηση για το προσφυγικό ζήτημα είχαν σήμερα τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ads

Την ανάγκη «να δείξει η Ευρώπη ότι είναι ηγέτιδα δύναμη σε ό,τι αφορά τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα του ανθρώπου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και τόνισε ότι «είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό οι χώρες μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα».

«Η Ελλάδα αναμένει και αξιώνει από την ΕΕ τη συνέχεια της στήριξης στην Ελλάδα γιατί η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες εισροές προσφύγων και μεταναστών», είπε από την πλευρά της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, και διαβεβαίωσε ότι η παρούσα κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό.

Οικονομία και μεταναστευτικό απαιτούν συνεννόηση και δεν προσφέρονται για στενόμυαλες κομματικές αντιπαραθέσεις, ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. ο Επίτροπος Μετανάστευσης. Ανακοίνωσε επίσης την άμεση καταβολή 33 εκατομμυρίων ευρώ έως τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση της μαζικής εισροής προσφύγων. Πρόκειται για χρήματα που αποτελούν μέρος των 450 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την Ελλάδα, με την περαιτέρω χρηματοδότηση να ξεκλειδώνει με βάση το έργο που παράγεται.

Ads