Με 42 χρόνια λειτουργίας  στην Αθήνα, το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ έχει στο ενεργητικό του πολλαπλές πολιτιστικές δράσεις, εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκτυπώσεις χαρακτικών έργων, εκδόσεις τέχνης, συνεργασίες με καλλιτέχνες, πολιτιστικά ιδρύματα, γκαλερί, σχολεία, συστηματικά  προγράμματα σεμιναρίων και μαθήματα σε εικαστικούς, ερασιτέχνες, παιδιά, ενώ παράλληλα διοργανώνει πολλές άλλες δραστηριότητες. 
 
Η εστίαση του ενδιαφέροντος και των δραστηριοτήτων του Κέντρου είναι φυσικά η Χαρακτική  μέσα στην Τέχνη. Η Χαρακτική του χτες, του σήμερα, του αύριο, η ιστορία της, οι βασικές λειτουργίες της, οι δυνατότητες και οι προοπτικές εξέλιξής της. Το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ ξεκινά τον νέο σεμιναριακό κύκλο Χαρακτικής με δύο τμήματα:

Ads

ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ
Σεμιναριακός κύκλος ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ – ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2019

A. τμήμα από 25 Σεπτεμβρίου, κάθε, ΤΕΤΑΡΤΗ, 17.00 – 21.00
B. τμήμα από 24 Σεπτεμβρίου, κάθε ΤΡΙΤΗ, 17.00 – 21.00
στο εργαστήριο του, Βαφειοχωρίου 78, (Πολύγωνο), Αθήνα

To σεμινάριο απευθύνεται σε εικαστικούς καλλιτέχνες και σε σοβαρά ενδιαφερόμενους ερασιτέχνες. Το τμήμα A απευθύνεται σε αρχάριους ενώ το B σε άτομα που έχουν ήδη τις βασικές γνώσεις της χαρακτικής.

Ads

image

Διδάσκονται: ΧΑΛΚΟΓΡΑΦΙΑ: (οξυγραφία, τονική οξυγραφία, μελάνι & ζάχαρη, ξηρή χάραξη, μαλακό βερνίκι, μαύρη τεχνική) ΞΥΛΟΓΡΑΦΙΑ,  ΛΙΝΟΛΕΟΥΜ, ΚΟΛΛΑΓΡΑΦΙΑ, ΜΟΝΟΤΥΠΟ, καθώς επίσης υποστηρίζεται ο εικαστικός προσανατολισμός για την δημιουργία προτάσεων – project χαρακτικών έργων. Tο εργαστήριο παρέχει σημειώσεις για τις τεχνικές που διδάσκονται καθώς και εργαλεία, μελάνια και υλικά ανάλωσης (εκτός από τα χαρτιά εκτύπωσης και τις μήτρες χάραξης). Στο τέλος κάθε σεμιναριακού κύκλου προμηθεύει τους απόφοιτους με πιστοποιητικό φοίτησης. Επίσης, δίνει την δυνατότητα έκθεσης project χαρακτικών έργων των ενδιαφερόμενων απόφοιτων, μετά από επιλογή, στον χώρο τέχνης  ETCH INK, στον Λυκαβηττό.

Το Κ%Χ ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία άνοιξε στο κοινό, τον Οκτώβριο του 2018, τον νέο του πολιτιστικό χώρο ETCH INK,  στη συμβολή των οδών Αργυρουπόλεως 16 και Κλεφτών κι  Αρματολών 20, στον Λυκαβηττό. Λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος για την Χαρακτική και την τέχνη, ως χώρος σεμιναρίων και μαθημάτων για την Χαρακτική σε παιδιά,  ως τόπος φιλοξενίας projects, διαλέξεων, προβολών, ερευνητικών προγραμμάτων για την Χαρακτική για την «συνομιλία της» με τις άλλες τέχνες, με τον κοινωνικό ιστό της πόλης καθώς με άλλους πολιτιστικούς φορείς και γκαλερί τέχνης. Στον   χώρο ΕTCH INK – Κ%Χ  σας υποδέχεται η Βαλεντίνη Μαυροδόγλου,  εικαστικός, χαράκτρια, γραφίστρια, δασκάλα χαρακτικής.

image
 
Από τον Οκτώβριο του 2018 η μέχρι τώρα, η δραστηριότητα του ΕTCH INK – Κ%Χ  μετρά εκθέσεις όπως η “Άβατον Ασύμφωνα” των Βογδοπούλου-Mαυροδόγλου,   “Αrt Meeting”,  Επιλεγμένα Έργα της συλλογής του Κ%Χ, “Ανοχύρωτες Πόλεις” με απόφοιτους χαράκτες της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, την έκθεση «Diving into Ink»  με έργα καλλιτεχνών από την θερινή διεθνή συνάντηση χαρακτικής-workshop 2019 που οργάνωσε το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ καθώς και την ομαδική “Under Pressure” με την μαγική μουσική συνομιλία που κράτησε το βιολί του Cid Carmo.  Σας καλούμε να μας επισκεφτείτε στο ETCH INK και για οποιαδήποτε πρόταση να επικοινωνείτε  στα emails:  [email protected],  info@athens_printmaking.com και στα τηλέφωνα Δ.Σ. +30 6938786293, Β.Μ. +30 69701213.