Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου. Μαζί τους θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα πιεστήρια, ενώ το σωματείο τους, καλεί σε κοινό αγώνα τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους σε εφημερίδες και περιοδικά.

Ads

Το Σωματείο Λιθογράφων, μαζί με την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου και το Σωματείο των Πρακτορείων Τύπου, συντονίζουν τη δράση τους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική απάντηση απέναντι σε κυβέρνηση και εκδότες.

Οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους εκτιμούν, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει ξεκάθαρος σχεδιασμός από τους εργοδότες». «Ανεξάρτητα από το πόσα πρακτορεία θα μείνουν ή θα δημιουργηθούν, το αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους φαίνεται ήδη. Ανεργία, απληρωσιά, εργασία με τους χειρότερους όρους μέσω εργολάβων».

Σημειώνουν επίσης, ότι «οι εκδότες μετακινούνται από το ένα πρακτορείο στο άλλο, ανάλογα όπως εκείνη τη στιγμή τους βολεύει, διευκολύνοντας την εργοδοσία να ξεμπερδεύει με τους 250 εργαζόμενους αφήνοντάς τους ξεκρέμαστους τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων, αφού τους αφήνει απλήρωτους και στο δρόμο και με κίνδυνο να χάσουν τα δικαιώματά τους στη δουλειά».

Ads

Για την κοινή επιστολή των υπουργών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι εργαζόμενοι λένε ότι αναφέρονται μόνο στους εκδότες, ενώ «για τους εργαζόμενους, την απληρωσιά και τις θέσεις εργασίας τους, καμία κουβέντα.».