Για δεύτερη φορά στην Ξάνθη, η Χρυσή Αυγή αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα γραφεία της στο κέντρο της πόλης.

Ads

Η πίεση που άσκησαν οι περίοικοι και η πόλη για το γραφείο που βρίσκεται στον τρίτο όροφο οικοδομής επί της κεντρικής οδού 28ης Οκτωβρίου, οδήγησε τον ιδιοκτήτη να τους απομακρύνει πριν από μερικές μέρες. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που τους συμβαίνει καθώς ήδη είχαν απομακρυνθεί από τα προηγούμενα γραφεία τους, λίγα μέτρα παραπέρα, για τους ίδιους λόγους. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης που τους είχε παραχωρήσει γραφείο είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας και αντιλήφθηκε εκ των υστέρων τη βαρύτητα της κίνησής του. Τελικά έδειξε και αυτός την έξοδο στο κόμμα του Μιχαλολιάκου παρότι στα εγκαίνια είχε δοθεί μεγάλη έμφαση και παρέστη ο βουλευτής Λαγός.

image

Ads

Η Ξάνθη είναι από τις πλέον αφιλόξενες πόλεις για τη Χρυσή Αυγή. Οι αντιφαστιστικές οργανώσεις και η κοινωνία έχουν αντιδράσει έντονα για τη δράση ​της ​πολύ πριν τη δολοφονία Φύσσα, με τα πρώτα περιστατικό βίας των νεοναζί, με αποτέλεσμα να ασκείται ιδιαίτερη πίεση εναντίον της δράσης τους​, ιδιαίτερα λόγω και της παρουσίας της μειονότητας​.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε δέκα δεν είναι τα μέλη της που εμφανίζονται δημοσίως, παρότι διαθέτει σημαντικό εκλογικό ποσοστό.

Πηγή: xanthi2