Μεταρρυθμίσεις στην εταιρική διακυβέρνηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προανήγγειλε ο αρμόδιος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρέν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. Επιπλέον δεν διέψευσε τα περί αλλαγής της έδρας και τους καθεστώτος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ads

 
Σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Νίκος Χουντής αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα των Financial Times, στα οποία αξιωματούχοι της Ε.Ε. εμφανίζονταν «θετικοί στην ιδέα αλλαγής της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ και μετατροπής του σε ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού». Ζήτησε επίσης να λάβει απάντηση για το εάν «εξετάζεται η ιδέα για αλλαγή του καταστατικού του ΤΑΙΠΕΔ και αν ναι, σε ποια κατεύθυνση».
 
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει την απάντηση που έλαβε από τον επίτροπο Οικονομικών της Ε.Ε.  Όλι Ρεν, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «προβλέπονται μεταρρυθμίσεις της εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η τρέχουσα λειτουργία και το πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης».
 
Η απάντηση
 
«Η αξιολόγηση από την Επιτροπή της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα έχει δημοσιευτεί στην έκθεση συμμόρφωσης μετά την τρίτη αποστολή ελέγχου στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής.
 
Στο πλαίσιο της τρέχουσας επανεξέτασης, πραγματοποιείται αξιολόγηση της απόδοσης και των αποτελεσμάτων της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης από τη δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ.
 
Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις της εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η τρέχουσα λειτουργία και το πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης».