Η Ρεάλ με τον ασταμάτητο Ρούντι Φερνάντεθ σε εξαιρετική βραδιά επικράτησε του Ολυμπιακού με 88-71 και έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ. Με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο οι Ισπανοί έλεγξαν το ματς.

Ads

Οι Ισπανοί κατάφεραν να επιβάλουν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό τους, με τους Πειραιώτες να βρίσκουν “εμπόδιο” – με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο – τον εξαιρετικό Ρούντι Φερνάντεθ, αλλά και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος πέτυχε σημαντικά καλάθι στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν δημιούργησε και εκείνος πολλά… ρήγματα στην “ερυθρόλευκη” άμυνα, ενώ η Βασίλισσα πήρε αρκετούς πόντους και από τον αρχηγό Φελίπε Ρέγιες.

Τα στατιστικά του αγώνα

Για τον Ολυμπιακό, ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε αρκετές φορές από τους οπαδούς της Ρεάλ έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ενώ και ο Γιώργος Πρίντεζης προβλημάτισε την ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Οι Ισπανοί έτρεξαν αρκετά, βρήκαν σουτ από την περιφέρεια και κατάφεραν να σημειώσουν το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σε ένα παιχνίδι όπου έβγαλαν μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ. Οι δύο ομάδες πλέον ανανεώνουν το ραντεβού τους για μεθαύριο (17/4, 20:00), με τον Ολυμπιακό να έχει ακόμα μία ευκαιρία για το “μπρέικ”.

Ads

Ο αγώνας:

Ο Ντάρντεν αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Γκιόργκι Σερμαντίνι στη συνέχεια να κάνει το 0-3 με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή. Ο Σέρχιο Γιουλ μείωσε σε 2-3 στο πρώτο λεπτό του αγώνα για τη Ρεάλ, με τον Ντάνστον στη συνέχεια να αστοχεί σε δίποντο κάτω από το καλάθι. Ο Γιάννης Μπουρούσης έδωσε το προβάδισμα στη Βασίλισσα με 4-3 για να αστοχήσει σε τρίποντο ο Σπανούλης. Ο Μίροτιτς μεκαλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή σημείωσε το 7-3 για τους γηπεδούχους στο 3ο λεπτό του ματς για να κάνουν στη συνέχεια λάθος οι “ερυθρόλευκοι”. Ο Μίροτιτς ξανά έκανε το 9-3 για να πάρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας τάιμ άουτ.

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι μείωσε σε 9-4 για τον Ολυμπιακό στο 4ο λεπτό του αγώνα, με τον Μίροτιτς να αστοχεί στη συνέχεια σε σουτ τριών πόντων. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να σημειώσουν καλάθι με τον Γιουλ να πετυχαίνει τ 12-5 για τη Ρεάλ  Μαδρίτης. Ο Σπανούλης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Γιάννη Μπουρούση να παίρρνει το ριμπάουντ και τον Ρούντι Φερνάντεθ με τρίποντο να ανεβάζει την διαφορά στους δέκα πόντους για τη Ρεάλ στο 6′ (15-5).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ο Μίροτιτς πέυχε το 17-5 για να μειώσει ο Παπαπέτρου σε 17-7. Ο Μπουρούσης αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, με τον Μίροτις στη  συνέχεια να κάνει φάουλ. Ο Ντάρντεν έκανε το 19-7 για να μειώσει ο Μπρεντ Πέτγουεϊ σε 19-10 για τους Πειραιώτες. Στην επόμενη φάση ο Ντάρντεν αστόχησε σε δίποντο, αλλά παράλληλα κέρδισε φάουλ. Ο Ντάρντεν με 1/2 βολές έκανε το 20-10 για να κάνει λάθος ο Μάντζαρης, με τον Μίροτιτς να σημειώνει το 22-10 για τους γηπεδούχους.

Ο Φελίπε Ρέγιες με 1/2 βολές σημείωσε το 23-10, με τον Λοτζέσκι να αστοχεί κάτω από το καλάθι. Ο Ντίεθ ανέβασε την διαφορά στους 15 πόντους (25-10), με τον Γιώργο Πρίντεζη να μειώνει σε 25-12. Ο Μπουρούσης έκανε το 27-12, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, καθώς ο Σλούκας δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι στη λήξη του.

Πάτησε… γκάζι ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου καία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να σημειώσει καλάθι. Ο Ματ Λοτζέσκι μείωσε σε 27-14, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να μην μπορεί να σημειώσει καλάθι στην επόμενη φάση. Ο Σέντρικ Σίμονς μείωσε ακόμα περισσότερο για τον Ολυμπιακό (27-16), ενώ στην επόμενη φάση ο αρχηγός της Ρεάλ Φελίπε Ρέγιες πήρε φάουλ από τον Αμερικανό των Πειραιωτών. Με δύο εύστοχες βολές έκανε το 29-16 για να μειώσει ο Σίμονς σε 29-18. Ο Ρέγιες έκανε το 31-18 για να ακολουθήσει εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος μείωσε σε 31-21. Ο Μεχρί τραυματίστηκε στο 14ο λεπτό του αγώνα και πέρασε στον πάγκο, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να κάνει λάθος στην επόμενη φάση.

Ο Γιώργος Πρίντεζης μείωσε σε 31-23, με τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Πάμπλο Λάσο να παίρνει τάιμ άουτ, καθώς ο Ολυμπιακός μείωσε στους οκτώ πόντους την διαφορά. Ο Ντάρντεν έκανε το 33-23 για τη Ρεάλ και ο Σπανούλης με εύστοχο σουτ τριών πόντων μείωσε σε 33-26. Ο Σέρχιο έκανε λάθος και ο Σπανούλης έφερε τον Ολυμπιακό στο – 5 (33-28) στο 15′. Ο Λοτζέσκι έκανε φάουλ στον Ρούντι Φερνάντεθ, με τον Σέρχιο στην επόμενη φάση να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων. Ο Σίμονς μείωσε σε 33-30, ενώ αστόχησε σε συμπληρωματική βολή. Ο Μίροτιτς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Ο Λάσο δέχτηκε τεχνική ποινή, με τον Σπανούλη να αστοχεί στην βολή και τον Γιώργο Πρίντεζη να κάνει φάουλ στον Ρούντι Φερνάντεθ.

Ο παίκτης της Ρεάλ σημείωσε το 35-30 για τους γηπεδούχους, με τον Κώστα Σλούκα να ευστοχεί σε τρίποντο και να μειώνει σε 35-33 στο 17′. Ο Σλότερ αστόχησε σε δύο βολές και ο Πρίντεζης ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό σε 35-35. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ πέτυχε το 37-35 και ο Περπέρογλου ισοφάρισε σε 37-37 στο 18′. Ο Ρούντι με τρίποντο έκανε το 40-37 για να απαντήσει ο Σπανούλης με σουτ τριών πόντων (40-40). Ο Ρούντι Φερνάντεθ αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, όπως και ο Ντάνστον στη συνέχεια.
Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή έκανε το 43-40 και ο Σπανούλης με 1/2 βολές μείωσε σε 43-41. Ο Σλότερ έκανε το 45-41, ο Σλούκας αστόησε σε δίποντο και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με εύστοχο σουτ τριών πόντων αύξησε την διαφορά στους επτά πόντους για τους γηπεδούχους (48-41).

Ξέφυγε και πάλι η Ρεάλ

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Ματ Λοτζέσκι αστόχησε σε σουτ δύο πόντων για να κάνει μην καταφέρει να πετύχει καλάθι στην επόμενη φάση και ο Μπουρούσης. Ο Ντρέιπερ έκανε φάουλ στον Μπράιαντ Ντάνστον, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων. Ο Μίροτιτς έκανε το 50-41 για τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Λοτζέσκι στη συνέχεια αστόχησε σε τρίποντο. Όπως και ο Μίροτιτς για να μειώσει τελικά σε 50-43 ο Ντάνστον. Οι γηπεδούχοι στην επόμενη φάση έκαναν λάθος και ο Σπανούλης με τρίποντο μείωσε στους τέσσερις πόντους για τον Ολυμπιακό στο 23′ (50-46).

Ο Σπανούλης στο 23′ έκανε φάουλ στον Ρούντι, το οποίο ήταν το τρίτο του και στην επόμενη φάση ο παίκτης της Ρεάλ ανέβασε την διαφορά στους επτά πόντους (53-46). Ο Πέτγουεϊ αστόχησε σε τρίποντο και ο Περπέρογλου έκανε φάουλ στον Ρούντι Φερνάντεθ. Ο Ισπανός με τρίποντο από τα εννέα μέτρα ανέβασε την διαφορά στους 10 πόντους για τη Ρεάλ (56-46) για να μην μπορέσει να πετύχει καλάθι στην επόμενη φάση ο Περπέρογλου.

Ξανά ο Ρούντι πέτυχε το 58-46 στο 25′, με τον Περπέρογλου να μην καταφέρνει να πετύχει καλάθι. Ο Γιουλ έκανε το 60-46 στο 26′, με τον Πρίντεζη να μειώνει σε 60-48 για τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας φόργουορντ στην επόμενη φάση έκανε φάουλ στον Μίροτιτς και ο Ρούντι ανέβασε την διαφορά στους 14 πόντους ξανά (62-48). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να σημειώσουν καλάθι και ο Γιουλ πέτυχε το 64-48 για τη Ρεάλ.

Ο Ντάνστον με 1/2 βολές μείωσε σε 64-49, αλλά ο Νίκολα Μίροτιτς έκανε το 66-49. Ο Πρίντεζης μείωσε την διαφορά στους 15 πόντους (66-51) και ο Μίροτιτς πέτυχε το 68-51 για τη Ρεάλ που έδειχνε πώς έλεγχε τον αγώνα. Ο Ντάνστον με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή μείωσε σε 68-54 και ο Σλούκας έριξε την διαφορά στους 12 πόντους στο 29′ (68-56). Ο Ντάρντεν έκανε το 70-56, σκορ με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Ο Μίροτιτς αστόχησε σε τρίποντο με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Σπανούλη να μειώνει σε 70-58 για τον Ολυμπιακό. Η Ρεάλ έκανε ακόμα ένα λάθος και ο Σλούκας έριξε την διαφορά στους 10  πόντους για τον Ολυμπιακό (70-60). Ο Ρέγιες πέτυχε το 72-60 και ο Ρούντι έκανε το 74-60 για τουε γηπεδούχους. Ο Σίμονς με κάρφωμα μείωσε σε 74-62 και ο Ρέγιες ανέβασε την διαφορά στους 14 πόντους (76-62). Ο Σίμονς αστόχησε σε δύο βολές, με τον Σέρχιο Ροντργίκεθ να κάνει το 78-62 για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο στο 34′.

Ο Σπανούλης με 1/2 βολές μείωσε σε 78-63 και ο Μέχρι με τρίποντο έκανε το 81-63, ανεβάζοντας την διαφορά και πάλι στους 17 πόντους. Η Ρεάλ συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο σκορ για να φτάσει τελικά στη νίκη με 88-71.

Πηγή: Sport24.gr