Δεν θα παραστεί στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε αντίθεση με τον Κώστα Σημίτη που αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό.  Είχαν προηγηθεί προσωπικές ηλεκτρονικές επιστολές προσκλήσεις του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου προς του δύο πρώην πρωθυπουργούς.

Ads

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο Γ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Ευ. Βενιζέλο ότι έχει ανειλημμένη υποχρέωση και θα απουσιάζει στο εξωτερικό ως ομιλητής σε συνάντηση της Royal Bank of Scotland στις 3 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην απαντητική ηλεκτρονική του επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου του απηύθυνε εκ μέρους του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου πρόσκληση να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιεί το Ίδρυμα στο Ζάππειο.

Κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς, όπως υποστηρίζουν, η πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες.

Ads