«Όχι» στις γερμανικές αποζημιώσεις λέει εκ νέου η γερμανίδα καγκελάριος στις αποζημιώσεις αρνούμενη τη συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές, σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, στην οποία απάντησε για το θέμα εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ. Η εν λόγω «αποκάλυψη εκθέτει όσους διέρρεαν ότι το θέμα του κατοχικού δανείου ετέθη από την ελληνική πλευρά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου δήλωσε στη Realnews, σύμφωνα με την εφημερίδα ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαδικασία στην οποία οι κυβερνήσεις ή μεμονωμένα μέλη τους, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών, θα διαπραγματευτούν για το θέμα αυτό».

«Η αποκάλυψη της εφημερίδας Realnews, εκθέτει όσους διέρρεαν ότι το θέμα του κατοχικού δανείου ετέθη από την ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης της κας Μέρκελ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

«Οι συνεπείς Μερκελιστές που απέφυγαν να την στεναχωρήσουν οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις. Κύριε Σαμαρά φτάνουν οι κοροϊδίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads