«Παράνομη» και «πολιτικά απαράδεκτη» επισημαίνει πως είναι η νέα ρατσιστική φιέστα «Μόνο για Έλληνες» που επιχειρεί να στήσει η Χρυσή Αυγή το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Αττικής, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.

Ads

 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων. Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία».
 
«Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης», τονίζει ο Γιώργος Καμίνης.
 
Το νεοναζιστικό κόμμα είχε επιχειρήσει να στήσει ανάλογη φιέστα και στο παρελθόν και ειδικότερα στο Σύνταγμα λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα. Ωστόσο τότε είχαν προκληθεί επεισόδια όταν οι αρχές ζήτησαν την εκκένωση της πλατείας και τελικά παρενέβη η αστυνομία.
 
Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Καμίνης είχε δεχτεί εκείνη την ημέρα επίθεση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Γερμενή, γνωστό και ως «Καιάδα». Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου είχε χτυπηθεί και ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, ενώ ο «Καιάδας» ακινητοποιήθηκε στη συνέχεια από την ασφάλεια του δημάρχου, οι οποίοι σε βίντεο ακούγονται να τον καλούν «να αφήσει κάτω το όπλο του», το οποίο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επιχείρησε να τραβήξει.  
 

Διαβάστε επίσης: Η ακινητοποίηση του ένοπλου Καιάδα: «Άσε κάτω το όπλο»

«Η διανομή τροφίμων της 24ης Ιουλίου στην πλατεία Αττικής θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Το παρόν θα δώσει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου, μέλη, στελέχη και ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος», απαντάει η Χρυσή Αυγή. 

Ads