«Στρατηγικό στόχο» χαρακτήρισε την ανάπτυξη της βιομηχανίας ο υπ. Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή μελών και του προέδρου του ΣΕΒ Θόδωρου Φέσσα, καθώς και των υπ. Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Επικράτειας.

Ads

 
Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι εξετάστηκε ευρύτητα θεμάτων που αφορούν την οικονομία και τον ΣΕΒ. «Από την πλευρά της κυβέρνησης η ανάπτυξη της βιομηχανίας είναι σημαντικός στρατηγικός στόχος ώστε να ανεβεί από το 9% του ΑΕΠ στο 14% του ΑΕΠ» πρόσθεσε.
 
Ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκαν θέματα για την ενίσχυση των νέων επιχειρήσεων. Για τα κόκκινα δάνεια είπε ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει ένα κείμενο εργασίας για να αντιμετωπιστεί και αυτό το θέμα.
 
«Η οικονομία δείχνει σημάδια ανάπτυξης που δίνουν αισιοδοξία για περισσότερες επενδύσεις. Το μήνυμα από τον ιδιωτικό τομέα είναι αισιόδοξο» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας (φωτογραφία).
 
Για τα «κόκκινα» δάνεια σημείωσε ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία του υπ. Ανάπτυξης με στόχο να μην υπάρξει ο ηθικός κίνδυνος, δηλαδή να δικαιωθούν οι μπαταχτσήδες, και δεύτερον να μη δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός.
 
Σε συνομιλία με δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών έως το τέλος του έτους κατά 1- 1,5% υπό την προϋπόθεση ότι και οι επιχειρήσεις θα είναι συνεπείς και θα υπάρχει ταμειακή ισορροπία στο σύστημα.