Την ολοκλήρωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής το «ταχύτερο δυνατό» ζητούν με έγγραφο που απέστειλαν στη Βουλή οι ειδικές ανακρίτριες Ι.Κλάπα και Μ.Δημητροπούλου, που χειρίζονται την υπόθεση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ads

 
Οι ανακρίτριες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ζητούν την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις με τις απολογίες των βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης. Σημειώνεται πως ήδη έχουν κριθεί προφυλακιστέοι 29 από τους συνολικά 66 κατηγορούμενους.
 
Παράλληλα στο έγγραφό τους επισημαίνουν πως το χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης της ανάκρισης και προσδιορισμού της δίκης για την υπόθεση είναι ασφυκτικό, καθώς οι διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρεται στην επιστολή των ανακριτριών, υπάρχει κίνδυνος να αποφυλακιστούν κάποιοι κατηγορούμενοι πριν ολοκληρωθεί η δίκη τους.
 
Σημειώνεται πως την Τρίτη με τις συμπληρωματικές απολογίες του Γιώργου Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, και Γιάννη Καζαντζόγλου, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες μη πολιτικών προσώπων.