Καταιγίδα καταθέσεων από πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής που «σπάνε» την ομερτά και αποκαλύπτουν τον παραστρατιωτικό τρόπο δράσης της οργάνωσης και εμπλέκουν μάλιστα και άλλους βουλευτές στις παράνομες δράσεις της ομάδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους οι εν λόγω μάρτυρες βάζουν στο στόχαστρο τον βουλευτή ΧΑ Αθηνών Γιώργο Γερμενή (γνωστό και ως Καιάδα) και τον βουλευτή ΧΑ Κορίνθου Στάθη Μπούκουρα. Επιπλέον, Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος αναμένεται να έχουν νέο τετ α τετ με τον ανακριτή, προκειμένου να επανεξεταστούν με βάση τα νέα στοιχεία της δικογραφίας. Πάντως ο Στάθης Μπούκουρας προσήλθε σήμερα αυτοβούλως στα δικαστήρια. Μάλιστα αφού κατονόμασε προστατεύομενο μάρτυρα υποστήριξε ότι ψεύδεται και προσπαθεί με μυθεύματα να τον μπλέξει. 

Ads

 
Μάρτυρας: Η δολοφονία Φύσσα ήταν αποφασισμένη από τη Χ.Α
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι μάρτυρες ενοχοποιούν και άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ επιβαρύνουν και άλλο τις δικογραφίες του Ηλία Κασιδιάρη και του Ηλία Παναγιώταρου.
 
«Λοχαγός» ο Γερμενής
 
Πρώην χρυσαυγίτης φέρεται να δηλώνει ότι το 2006 έγινε μέλος της Χρυσής Αυγής και εντάχθηκε στο τάγμα ανηλίκων τους «Κένταυρους» με εκπαιδευτή τον Γιώργο Γερμενή, ενώ όπως υποστηρίζει το 2010 μόλις ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία «εντάχθηκα στον σκληρό υπηρεσιακό πυρήνα. Για να μπούμε σε αυτόν υποβληθήκαμε σε σειρά σωματικών ασκήσεων που λειτουργούσαν ως δοκιμασίες, όπως και σε τρόπους επίθεσης και άμυνας. Λοχαγός μας εκεί ήταν ο Γιώργος Γερμενής».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο «εκπαιδευτές» στις δοκιμασίες ήταν επίσης και ο Γιώργος Πατέλης μαζί με τον Γ.Α., ο οποίος είναι γνωστός από την ένταξη του σε συνδέσμους οπαδών και με ενεργή δράση στα γήπεδα. Ωστόσο ο «Καιάδας» είχε τον ρόλο του «κριτή» και ήταν αυτός που λάμβανε τις τελικές αποφάσεις. Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο μάρτυρας αναφέρει ότι ο εν λόγω βουλευτής τους εκπαίδευε να μαχαιρώνουν και να καίνε ανθρώπους με καπνογόνα. Αργότερα φέρεται να προήχθη σε «ταγματάρχη», λόγω της «καλής δουλειάς του».
 
«Οπλαρχηγός» ο Μπούκουρας
 
Δεύτερος μάρτυρας σε καθεστώς προστασίας φέρεται να «καίει» τον Στάθη Μπούκουρα που όπως υποστηρίζει υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο μέχρι το τέλος του 2012. Στην κατάθεση του που παρουσιάζει το Έθνος, ο μάρτυρας κατονομάζει ως ηγετική φυσιογνωμία του ακροδεξιού κόμματος στην περιοχή τον Στάθη Μπούκουρα και αναφέρει πως «υπεύθυνος Κορινθίας» είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος και «υπαρχηγός της ΧΑ» είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.
 
«Ο Μπούκουρας άρχισε να επιδεικνύει μια αλαζονική συμπεριφορά, θεωρώντας ότι δεν υπόκειται στους νόμους του κράτους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλο τον νομό. Γνωρίζω ότι ο Μπούκουρας διατηρεί άγνωστοι αριθμό πιστολιών Zastava 635», καταγγέλλει ο μάρτυρας ο οποίος παράλληλα υποστηρίζει πως σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συλληφθεί «πυρηνάρχες» να φέρουν παρανόμως τα όπλα και έχουν κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία. Παράλληλα τονίζει πως σε κάποιο μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές βρίσκεται κρυμμένος οπλισμός και τρόφιμα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εν γνώσει του Στάθη Μπούκουρα και των «πυρηναρχών».
 
«Υπαρχηγοί» οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος – «Ταξίαρχος» ο Παππάς
 
Οι μάρτυρες καταθέτουν ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία για τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο – τους οποίους χαρακτηρίζουν αντίστοιχα πρώτο και δεύτερο υπαρχηγό της ΧΑ, αλλά και για τον Παππά – οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα κληθούν σε συμπληρωματική απολογία.
 
Ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ότι ανήκε στο «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις, φέρεται να είπε ότι «ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά και υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον «φάνε», γεγονός που ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου.
 
Για τον Χρήστο Παππά, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ήταν ο τέταρτος στην ιεραρχία, τον αποκαλούσαν «Ταξίαρχος» και προέτρεπε τους Χρυσαυγίτες, να σκοτώνουν, να σφάζουν να σπάνε τα κεφάλια στους μετανάστες και να μην χαμπαριάζουν. «Για ό,τι συμβεί είμαστε εμείς εδώ» έλεγε.
 
Ο μάρτυρας εμπλέκει και ιερέα του Αγίου Νικολάου από τη Νίκαια, ότι έδινε χρήματα από τα έσοδα του ναού για τα συσσίτια της ΧΑ, γεγονός που διαψεύδει ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κοντογιάννης σε επικοινωνία του με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
 
Ακόμα, ένας από τους νέους μάρτυρες φέρεται να αναφέρθηκε εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι» το οποίο κατονόμασε και υποστήριξε ότι μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει η μητέρα του προσηλυτίζει παιδιά εφηβικής ηλικίας. Επίσης, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι ο Παναγιώταρος έφτιαχνε στο Πακιστάν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και τους έβαζε να αφαιρούν την ετικέτα που έλεγε Made in Pakistan.