Έλεγχο εισόδου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προωθεί ο νέος πρύτανης. Σύμφωνα με Τα Νέα, ο Θεόδωρος Φορτσάκης προανήγγειλε ότι θα ζητείται επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο σε όσους χώρους του ιδρύματος παρατηρούνται προβλήματα.

Ads

 
«Δεν θα φωνάξω την Αστυνομία, αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου», τόνισε, μιλώντας στην εφημερίδα. Υποστήριξε δε, ότι στόχος του «face control» δεν είναι οι φοιτητές, αλλά «τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, οι καταστροφές, οι κλοπές και οι ληστείες που συμβαίνουν ακόμη και μέσα στην Πανεπιστημιούπολη».
 
«Όλα θα γίνουν όμως με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του. Γίνεται επιλεκτικά, αν υπάρχει λόγος» τόνισε ο πρύτανης και εξήγησε:
 
«Αν δηλαδή ένας φοιτητής αρνείται να επιδείξει ταυτότητα δε θα φωνάξω προφανώς την αστυνομία. Αν όμως πάει μια ομάδα να κάνει επεισόδια και να τα σπάσει όλα αναγκαστικά θα την καλέσω. Πρέπει να προστατευθεί επιτέλους το πανεπιστήμιο».