Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου. Το τριήμερο των εκδηλώσεων ανοίγει την Παρασκευή με την κατάθεση στεφάνων στο ιστορικό κτίριο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων.

Ads

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 7.000 – 8.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ ΔΕΛΤΑ, Κρατική Ασφάλεια) θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ δεν αποκλείεται να έρθουν και ενισχυτικές διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ από την επαρχία.
 
Την Κυριακή, οπότε θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας, όπως στη Βουλή, στα υπουργεία και τις πρεσβείες, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις.
 
Αυστηρά θα είναι και τα μέτρα της τροχαίας, καθώς λόγω των εκδηλώσεων θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πατησίων και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
 
Τροποποιήσεις θα υπάρξουν την Κυριακή και στα δρομολόγια τρόλεϊ και λεωφορείων, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα κλείσουν για λόγους ασφαλείας πολλοί σταθμοί του μετρό.