Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στη Real News, προανήγγειλε ανοίγματα από τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την αυτοδυναμία στις εκλογές, που σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη θα είναι πρόωρες καθώς «δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας». 

Ads

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Νίκος Παππάς, διευκρινίζοντας τις διαφορές στις θέσεις των δύο κομμάτων, απάντησε: «Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, η κυβέρνηση σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε ενδεχομένως να υποστηριχθεί και από ευρύτερες δυνάμεις».

Σχετικά με τον Φώτη Κουβέλη δήλωσε πως από τη στιγμή που δηλώνει ενεργός στην πολιτική «δεν καταλαβαίνει ποιον διευκολύνει η συνέχιση της συζήτησης γύρω από το πρόσωπό του για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν υπάρχουν 180 βουλευτές για να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας». «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα βρεθούν μέχρι τέλους 180 που θα γυρίσουν την πλάτη τους στην κοινωνία και θα δώσουν το “πράσινο φως” στην κυβέρνηση Σαμαρά να συνεχίσει το ολέθριο έργο της», πρόσθεσε.

Ads