Άνοιγμα στους πολιτευτές που «κόβονται από τα άλλα κόμματα στη Θράκη, επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο» έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος – αναφερόμενος επί της ουσίας στην υποψηφιότητα Σαμπιχά Σουλεϊμάν που αποκλείστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ – και σημειώνοντας με νόημα ότι οι πόρτες του κόμματος «θα είναι γι’ αυτός ανοιχτές».

Ads

 
Μιλώντας στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες να προβάλουν τα επιχειρήματά τους και πρόσθεσε ότι το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του θα είναι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας. Έθεσε δε, ως στόχο των ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές το ποσοστό που έλαβε το κόμμα στις εθνικές εκλογές του Μαΐου του 2012 που άγγιζε το 11%.
 
«Είστε η πραγματική εικόνα του ελληνικού λαού. Στα άλλα ψηφοδέλτια υπάρχει για πρώτη φορά η ηχηρή εκπροσώπηση της διαπλοκής. Στη ΝΔ εκπροσωπούνται εργολάβοι, και ο εθνικός προμηθευτής στις τηλεπικοινωνίες, ενώ σε άλλο ψηφοδέλτιο ο εκπρόσωπος του κ. Ψυχάρη, ο κ. Καψής» τόνισε ο Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας παράλληλα πως υπάρχουν ψηφοδέλτια που θα εκπροσωπήσουν «χούλιγκαν των γηπέδων, καλλιτέχνες και τραγουδιστές, και επίσης ψηφοδέλτιο που θα μεταφέρει τον αμανέ στο ευρωκοινοβούλιο».
 
Κάλεσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να βγουν στην κοινωνία λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται να είναι κανείς στο σπίτι του, και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε κίνημα που δημιούργησαν οι μηντιάρχες. Σύμμαχός μας ο ελληνικός λαός που πρέπει να ακούσει τη φωνή μας αλλά πρέπει και εμείς να ακούσουμε τους πολίτες».
 
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε ότι το κόμμα του λέει «όχι» σε μια Ευρώπη υπό την επικυριαρχία της Γερμανίας, και τάσσεται υπέρ «της Ευρώπης στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και διατήρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θέλουμε την Ευρώπη που δεν προσκυνά τους τραπεζίτες». Αναφορικά με την ευρωομάδα που θα ενταχθούν οι ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμένος υποστήριξε ότι πρώτα θα υπάρξουν συνομιλίες με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις.
 
Πρόσθεσε πως η πρόταση του κόμματός του για την λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου, θα έχει τέσσερις πτυχές. Πρώτον τον έλεγχο των επιτροπών της Κομισιόν από το Ευρωκοινοβούλιο, δεύτερον  τη νομοθέτηση του Ευρωκοινοβουλίου μαζί με το Συμβούλιο, τρίτον το θέμα του προϋπολογισμού, και τέταρτον την άσκηση δημοκρατικού ελέγχου.
 
Τέλος υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει στην Ευρωβουλή τα εθνικά θέματα και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτες οι συζητήσεις που γίνονται τελευταία για την Θράκη. Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε γονατίσει στο τουρκικό προξενείο. Περιμένουν τα άλλα κόμματα την έγκριση του προξενείου για να εντάξουν υποψηφίους, εμείς δεν θα υποκύψουμε. Γι’ αυτό βρίσκεται ο Κουίκ υποψήφιος περιφερειάρχης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη» κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.