Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες χαρακτηρίστηκε η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον δημοσιογράφο του Mega Χρήστο Τσιγουρή, ο οποίος τον ρώτησε εάν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές.

Ads

«Κύριε Τσιγουρή δεν πρόκειται να ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα από εμένα. Ο ελληνικός λαός θα δώσει τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια καθαρή νίκη σε αυτές τις εκλογές. Είμαι βέβαιος για αυτό», απάντησε χαμογελώντας ο κ. Τσίπρας.

Ωστόσο, η ερώτηση του δημοσιογράφου του Mega είχε και δεύτερο σκέλος, αν πρωτοτύπησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, στο οποίο ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Αν πρωτοτύπησα, ή όχι, καλύτερα να το ρωτήσετε στον κ. Ντάισελμπλουμ και την κυρία Μέρκελ. Αν περίμεναν πιο σθεναρή αντίδραση, όχι από μια κυβέρνηση, αλλά από έναν λαό. Το αν πρωτοτύπησα ή όχι ρωτήστε τους ομολόγους μου στη Σύνοδο Κορυφής. Αν περίμεναν έναν λαό να απαντά με 62% «όχι» σε συνθήκες πρωτοφανούς ασφυξίας, αν περίμεναν να πάρει κανείς το ρίσκο έχοντας απέναντί του όλο το παλιό κομματικό σύστημα. Είπα στον λαό ότι δεν θα βγούμε από το ευρώ αλλά ότι θα δώσω τη μάχη για μία καλύτερη συμφωνία και την έφερα. Πρωτοτύπησα».