Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Ανώγεια της Κρήτης, όπου ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία, έστειλε μήνυμα, όπως είπε, σε όσους «καρτερούσαν να λυγίσουμε, αλλά και σε όσους στάθηκαν δίπλα μας» λέγοντας: «Δεν θα λυγίσουμε! Θα τα καταφέρουμε ,θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Δώσαμε αγώνα για να αναδείξουμε το δίκαιο ενός λαου που υποφέρει απο αμαρτιες άλλων τα 4 τελευταία χρόνια».

Ads

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σχέδιο που είχε ετοιμαστεί από καιρό, πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, με στόχο να παγιδευτεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα. «Κάποιοι σχεδίαζαν να πάνε στην κάλπη νωρίτερα, με στόχο μέσα στον Φλεβάρη να κλείσουν τις τράπεζες, ώστε να υποχρεωθούμε σε υποχώρηση», δήλωσε, ενώ οι δανειστές πίεζαν για μέτρα, με την κυβέρνηση να παλεύει για τη μη επιβολή τους. «Τώρα μας λένε ότι ήταν δική μας επιλογή η αύξηση του ΦΠΑ» σχολίασε και έκανε λόγο για ένα «μεγάλο ψέμα» το οποίο στήνουν οι πολιτικοί αντίπαλοι, επιδιώκοντας «την παλινόρθωση του παλιού».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και την συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Βρεθήκαμε απέναντι σε ασύμμετρα μεγαλύτερες δυνάμεις από τις δικές μας. Καταφέραμε να ανοίξουμε ένα σημαντικό ρήγμα. Πιστέψαμε στο δίκιο μας και όταν βρεθήκαμε μπροστά σε μία μεγάλη απειλή, με το πιστόλι στον κρόταφο, κάναμε την επιλογή να σταθούμε όρθιοι. Δεν λυγίσαμε. Κάναμε ένα συμβιβασμό, άλλα δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι». «Κάναμε επιλογή προκειμένου να μην οδηγηθεί ο τόπος σε μια μαζική καταστροφή», δήλωσε και πρόσθεσε: «Θέλαμε τον λαό μας όρθιο να συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί το δίκιο του. Είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή τη μάχη και βρεθήκαμε μπροστά, υποστηρίζοντας το δίκιο του ελληνικού λαού».

Σχολιάζοντας αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε σημειώσει ότι εφόσον βγει πρώτη στις εκλογές η Ν.Δ., θα επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι το χαμόγελο θα γυρίσει στα χείλη των πιστωτών, καθώς, όπως είπε, σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση θα ακούει κάθε τους αίτημα.

Ads

Νωρίτερα, όπως γράφει το Cretalive, οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχτηκαν παραδοσιακά τον Αλέξη Τσίπρα με ρακές και φαγητό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με πολίτες, ενώ συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη και επισκέφθηκε και τη Μαθητική Εστία Ανωγείων, όπου  φιλοξενούνται νεαροί μετανάστες από Πακιστάν και Αφγανιστάν στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος.

Μετά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει νέα συζήτηση με τους κατοίκους και θα καταλήξει στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι. Αργότερα θα παρατεθεί στον κ.Τσίπρα και στη συνοδεία του δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα των Ανωγείων. Ο ίδιος αναμένεται να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο του χωριού και θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για την Αθήνα.