Τη διεξαγωγή τουλάχιστον δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων, ένα πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αλέξη Τσίπρα και ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, ζήτησε με τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δηλώνοντας ότι αποδέχεται εκ των προτέρων όποιους όρους και προϋποθέσεις θέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Στη δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η χώρα «θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, το νέο ξεκίνημα θα στηριχθεί σε τρεις άξονες:

  • Στη διασφάλιση κλίματος πολιτικής σταθερότητας για τα επόμενα χρόνια
  • Στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας
  • Στην εφαρμογή ενός νέου εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, πέρα από το Μνημόνιο

Για την επιτυχία – τόνισε – απαιτείται μεγάλη εθνική προσπάθεια, «επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου» και σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες. «Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα»

Ads

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού. Κυρίως, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων. Γι’ αυτό χρειάζεται ανοιχτός διάλογος, καθαρές κουβέντες.

» Ζητώ, λοιπόν, να υπάρξουν τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ: Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα. Και προκαταβολικά δηλώνω ότι δέχομαι όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει. Φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος. Γιατί οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.

» Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;» πρόσθεσε.

«Τούτη την ώρα στέκομαι εδώ, μπροστά σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου. Και το απέδειξα αυτό, στην πράξη. Όχι με λόγια, με έργα, με δύσκολες αποφάσεις» συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης και απηύθυνε προς τους πολίτες πρόσκληση συστράτευσης με το κόμμα του.