«Είναι άλλο να λες ότι “θα διορθώσω τις άδικες πτυχές του μνημονίου” και άλλο να λες “δεν θα εφαρμόσω τίποτα”. Το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί, καθώς αν δεν εφαρμοστεί θα έχουμε και τέταρτο μνημόνιο». Αυτό δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ασκώντας κριτική στα κόμματα που επιθυμούν κατάργηση της νέας συμφωνίας.

Ads

«Θα πρέπει να υπάρξει μια ομάδα ανθρώπων που θα εξετάσει το μνημόνιο και θα προτείνει συγκεκριμένες διορθώσεις τις οποίες να μπορούν να δεχθούν και οι εταίροι μας», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αλλά και κατά του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας: ««Οι μαγκιές, είτε του Μεϊμαράκη που λέει ότι δεν θα ψηφίζει τη φορολόγηση των αγροτών, είτε του Τσίπρα που λέει ότι τον εκβίασαν, είναι η επόμενη καταστροφική συζήτηση. Να τηρήσουμε λοιπόν την υπογραφή μας, και να διορθώσουμε το μνημόνιο σε κάποια σημεία του».

«Το πολιτικό σύστημα ευθύνεται για δύο πράγματα: το ένα είναι ότι «άδειασε τα ταμεία» και το δεύτερο ότι «πήγαμε στην Ευρώπη ως όμηροι και χωρίς κάποια πρόταση», κάτι για το οποίο ευθύνεται ο κ. Τσίπρας», είπε – μεταξύ άλλων – ο κ. Θεοδωράκης.