Την άποψη ότι «τα πειράματα και κομματικό κράτος των προηγούμενων κυβερνήσεων, κόστισαν ακριβά», διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ποταμιού, στον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Ads

«Είναι παραλογισμός να κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο λάθος και να νομίζεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε τώρα. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να πείσουμε τους Έλληνες ότι ένα χρήσιμο Ποτάμι είναι αυτό που θα αλλάξει την πορεία της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Έχουμε τους ανθρώπους. Για μας όμως δεν είναι πάνω απ’ όλα η εξουσία αλλά οι αρχές και το κατά πόσο θα είμαστε χρήσιμοι σε μια διακυβέρνηση» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του κόμματός του, προτάσσοντας την πάταξη της ανεργίας και τη σύγκρουση με τη διαφθορά.

Ads

Τέλος, ο επικεφαλής του κινήματος δεσμεύτηκε απέναντι στον λαό της Κρήτης και της χώρας λέγοντας: «To Ποτάμι δεσμεύεται: κανένας νέος φόρος. Όσο πιο δυνατοί είμαστε, τόσο πιο δυναμικά θα αποτρέπουμε το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέοι φόροι. Αυτό μπορεί να γίνει, αρκεί να κοπούν οι σπατάλες στα ρετιρέ της εξουσίας».

Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης θα παρουσιάσει την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, το Ποτάμι, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Το παρών θα δώσουν οι Νίκος Αλιβιζάτος, καθηγητής Πανεπιστημιακού Δικαίου και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, Μάνος Ματσαγγάνης, αν. καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Οικονομίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντώνης Τριφύλλης, π. διευθυντής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εμπειρογνώμονας στον Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Θα παρέμβει ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ακαδημαϊκός, π. Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, π. Συνήγορος του Πολίτη και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Μπιτζάνης, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου.