Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ θέμα φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι στις αρμοδιότητές της. Αυτό ξεκαθάρισε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, προσερχόμενη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Ads

«Είναι χαρά και τιμή μου, θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω και τις ευχές της Εκκλησίας, οι οποίες θα βοηθήσουν, οπωσδήποτε, αυτό έργο, το βαρύ, το οποίο επωμιστήκαμε» σημείωσε η Βασιλική Θάνου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ωστόσο, αν και η επίσκεψή μου στον Μακαριώτατο είναι εθιμοτυπική και είχε προγραμματιστεί ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μου, θα ήθελα, δεδομένης της ευκαιρίας, να διευκρινίσω ότι ουδέποτε από την κυβέρνησή μας τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας» πρόσθεσε.

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού, για τα οποία ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση έδωσε όλες τις δυνάμεις της, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για την αποσυμφόρηση των νησιών που είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία της ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ικανοποιητική επίλυση του ζητήματος.

Ads