Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, που υπέγραψε με την εταιρεία Διάτμηση  τη σύμβαση με το έργο, μιλώντας στα Παραπολιτικά, άσκησε κριτική στα όσα αναφέρονται για τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σημειώνοντας πως «η εταιρεία δεν πήρε το έργο επί ημερών της υπουργίας του, ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει πριν από ενάμιση χρόνο» και πως δεν έγινε κάτι παράνομα. «Δεν υπάρχει θέμα Φλαμπουράρη, σταματήστε επιτέλους», τόνισε. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επισήμανση του κ. Τατούλη πως η σύμβαση με την εταιρεία Διάτμηση υπογράφηκε από τον συνεργάτη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Πελοπίδα Καλλίρη. 

Ads

Διαβάστε επίσης: Φλαμπουράρης: Άξιος ο μισθός του Πρώτου Θέματος – «Έχω αποχωρήσει από την εταιρεία» – Στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα

Ο κ. Φλαμπουράρης αποχώρησε από την εταιρεία από τη στιγμή που ανέλαβε υπουργική θέση και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τατούλης το έργο εγκρίθηκε μέσα από διαγωνισμό που έκαναν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες μεταξύ των οποίων και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδα Καλλίρη, ο οποίος είναι συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε πως γνώριζε τίποτα για τον κ. Φλαμπουράρη και πως μίλησε μόνο με τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας τον κ. Κοτταρίδη. «Ασφαλώς και δεν γνωριζα. Ασφαλώς και δεν με ενδιέφερε όπως δεν με ενδιαφέρει με ποιον υπογράφω. Υπογράφω με αυτόν που ο διαγωνισμός, ο νόμιμος διαγωνισμός που κάνουν οι υπηρεσιακοί μας παράγοντες τους οποίους απολύτως εμπιστεύομαι, μαζί με τον οικείο αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Καλλίρη», δήλωσε.

Ads

«Τον κ. Καλλίρη τον συνεργάτη του κ.Μεϊμαράκη λέτε;», ρωτήθηκε για να απαντήσει: «Ναι ο κος Καλλίρης είναι ο γνωστός Πελοπίδας Καλλίρης, που είναι ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας». «Και είναι ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη. Είναι γνωστή η θέση του κ. Καλλίρη δεν είναι νεοφανής».

Όταν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος επιχείρησαν να επαναφέρουν το «θέμα Φλαπουράρη», όπως είπαν, έλαβαν την απάντηση από τον κ. Τατούλη: «Πρώτα από όλα μην ξαναπείτε για το θέμα του κυριου Φλαμπουραρη. Μην το ξαναπείτε αυτό το πράγμα, μην το ξαναπείτε».

«Άλλα έργα  έχει πάρει από  την Περιφέρεια η συγκεκριμένη εταιρεία;», επέμειναν οι δημοσιογράφοι. «Δεν ξέρω αλλά ξέρω ότι παλαιοτέρα είχε πάρει από το δήμο Καλαμάτας, είχε πάρει από το δήμο Τρίπολης. Η εταιρεία συμμετέχει κανονικά, δεν κατάλαβα;», τόνισε ο Περιφερειάρχης. Οι δημοσιογράφοι συνέχισαν: «Έχει πάρει λεφτά από τα 3.9 εκατομμύρια;». «Έχετε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχειό για τον τρόπο που λειτουργούσε η εταιρεία αυτή;», διερωτήθηκε και σημείωσε πως «το έργο πρέπει να παραδοθεί έως το τέλος του χρόνου και πως δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό από την περιφέρεια».