Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα για τον φόνο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος τον πυροβόλησε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ads

Στην Αθήνα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και την ίδια ώρα στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την διάρκεια της πορείας στην Αθήνα επικράτησε ένταση, με τα ΜΑΤ να πετούν εναντίον διαδηλωτών χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.  Σε 23 ανέρχονται οι προσαγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στα Χαυτεία και εκ νέου στη Σταδίου, πριν το υπουργείο Εργασίας. Το σώμα της πορείας λίγο μετά τις 20.00 επέστρεψε στα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια, προκειμένου να διαλυθεί σταδιακά.

Στην Θεσσαλονίκη στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και η ΕΝΙΘ. Επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας με χημικά, κρότου λάμψης και μολότοφ. Η αστυνομία προχώρησε σε 35 προσαγωγές. 

Ads

Στη συγκέντρωση διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με φράσεις όπως: «16 χρόνων νεκρός για 20 ευρώ βενζίνη! Δεν θα ανεχτούμε καμία συγκάλυψη!» και φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής καταστολής, δηλώνοντας παράλληλα τη στήριξή τους στην οικογένεια του 16χρονου Ρομά.

Πορεία για το θάνατο του 16χρονου πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα. Στο τέλος της πορείας κάποια άτομα πέταξαν πέτρες και κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες αντέδρασαν με ρίψη δακρυγόνων. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μια προσαγωγή. Για λίγη ώρα, μάλιστα, έμεινε κλειστή η οδός Κορίνθου και άνοιξε μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα. 

Διαβάστε επίσης: «Στο κόκκινο» η ένταση μετά τον θάνατο του 16χρονου: Επεισόδια με Ρομά σε Ασπορόπυργο, Εύβοια, Ρόδο, Λέσβο [Βίντεο]

Φωτογραφίες από την πορεία στην Αθήνα

image

image

image

image

image

image

image