Τη διαδικασία έγκρισης του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλαδική Σύσκεψη αποσαφήνισε ο πρώην γραμματέας του κόμματος και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας.

Ads

Συγκεκριμένα, την Κυριακή το πρωί θα μοιραστεί το προσχέδιο του προγράμματος στην Πανελλαδική Σύσκεψη. Σε αυτό θα περιέχεται και μια «ακροτελεύτια παράγραφος» η οποία θα εξουσιοδοτεί την Επιτροπή Προγράμματος να προχωρήσει σε περαιτέρω εξειδικεύσεις από τη Δευτέρα και αφού εγκριθεί ως προσχέδιο από την  Πανελλαδική Σύσκεψη.

Κατά τη διάρκεια της  Κυριακής, επίσης, θα γίνονται δεκτές προσθήκες ή τροποποιήσεις στο κείμενο που θα διανεμηθεί και, αν χρειαστεί, θα γίνουν και ψηφοφορίες πάνω σε τροπολογίες. Το πρόγραμμα αναμένεται να κινηθεί στην κατεύθυνση που πρότεινε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και να εστιάζει πρωτίστως σε πέντε σημεία. Αφού το πρόγραμμα εγκριθεί θα παρουσιαστεί στον ελληνικό λαό από τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Δημήτρης Βίτσας, διευκρίνισε ότι η Κεντρική Επιτροπή, «η οποία βρίσκεται εδώ σε απαρτία», θα ψηφίσει για να εγκρίνει επίσημα το προσχέδιο του προγράμματος, αφού πρώτα δώσουν συμβουλευτική ψήφο η κοινοβουλευτική ομάδα και τα μέλη των νομαρχιακών επιτροπών. 

Ads

Μάλιστα, εξήγησε ότι διαδικασία αυτή προκρίθηκε σε συνεννόηση με τον Θ. Δρίτσα, ο οποίος είχε καταθέσει πρόταση η Πανελλαδικής Σύσκεψη να συγκροτηθεί σε σώμα με νομιμοποιητική ισχύ.