Δημήτρης Καμμένος. Είναι ένας από τους πέντε Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου που μπήκαν στην κυβέρνηση και είναι αυτός που ξεσήκωσε τις περισσότερες αντιδράσεις από κάθε άλλο πρόσωπο που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο λόγος είναι ότι ο Δημήτρης Καμμένος, που διατηρούσε το προφίλ PortaPorta στο twitter ως βουλευτής, τιτίβιζε διαρκώς.

Ads

Διαβάστε επίσης: Ο Δ. Καμμένος απολογείται για τα ρατσιστικά Tweet και τα «ρίχνει» σε συνεργάτες του

Πέρα από ορισμένα πολιτικά σχόλια για τον Αλέξη Τσίπρα, που ενδέχεται να τον φέρουν σε δύσκολη θέση κατά καιρούς, έχει κάνει σχόλια ακραία ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά. Η χρήση του όρου «λαθρομετανάστες», που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ, προστίθεται στα παραπάνω.

image

Ads

Μετά την υπουργοποίησή του ο Δημήτρης Καμμένος έσπευσε να κλείσει τον λογαριασμό του στο twitter όμως… scripta manent (τα γραπτά μένουν).

image

«Είμαι της τάξεως και της ηθικής. Το Αναγκαστικό αλλοδαπό πουστροδίκαιο δεν θα περάσει. Μπορείς να με ξεφορτωθείς;» γράφει σε ένα από τα σχόλιά του. «Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν έβγαλε ανακοίνωση ή δεν παρενέβη δυναμικά στα ξεφτιλισμένα γκέι παρέιντ μπροστά στην Βουλή; Άφαντοι…» ένα δεύτερο tweet χαρακτηριστικό της «δραστηριότητάς» του.

image

«Ο Κουβέλης είναι Έλληνας; Οι Εβραίοι είναι πρώτα Εβραίοι και μετά κάτι άλλο» σχολιάζει σε κάποιο άλλο ποστ. «9/11 Και μην ξεχνάτε. Από τις 2.500 Εβραίων που εργαζόταν στους Δίδυμους Πύργους, εκείνη την ημέρα δεν πήγε κανένας τους για να εργαστή».

Αξέχαστη είναι παράλληλα η πρόσφατη ιστορία με την παραποιημένη φωτογραφία του στρατοπέδου θανάτου του Άουσβιτς στην οποία έχει αντικαταστήσει το ναζιστικό σύνθημα «Η εργασία απελευθερώνει» με το «Μένουμε Ευρώπη». Η φωτογραφία είχε προκαλέσει την αντίδραση ακόμη και του Ισραηλιτικού Συμβουλίου, ενώ εκείνος έδωσε εξηγήσεις υποστηρίζοντας ότι ήθελε να υποδηλώσει «αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα του ελληνικού λαού». Τα παραπάνω έφεραν θύελλα αντιδράσεων στα social media αμέσως με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.