«Προσκλητήριο» συνεργασίας έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από τη Μαγνησία, όπου και περιοδεύει. Κάνοντας άνοιγμα συνεργασίας και προς τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Θέλουμε την εντολή και να έρθεις και εσύ. Οφείλεις να έρθεις και εσύ».

Ads

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος θα πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός είπε πως τα πρόσωπα λίγο ενδιαφέρουν και σημασία έχουν οι πολιτικές.

Την ανάγκη σύστασης διακομματικής επιτροπής που θα εκπονήσει εθνικό σχέδιο με συγκεκριμένο προσανατολισμό έως το Πάσχα αντί της εφαρμογής του μνημονίου, τόνισε τόνισε επίσης ο κ. Μεϊμαράκης. «Στόχος μας είναι να συστήσουμε μια διακομματική επιτροπή, με την συμμετοχή όλων των κομμάτων, ώστε να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο με συγκεκριμένο προσανατολισμό ως το Πάσχα του 2016 και να πάμε στους εταίρους μας στην Ευρώπη και να τους πούμε ότι έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα, αντί της εφαρμογής μνημονίου» είπε σε ομιλία του  προς τους εκπροσώπους φορέων της Μαγνησίας.

Νωρίτερα στο θέμα των συνεργασιών είχε αναφερθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, υπογραμμίζοντας πως η κοινωνία στέλνει μήνυμα συνεννόησης και πως έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές.

Ads

«Αυτές οι εκλογές έχουν ένα μεγάλο θετικό, ότι τα ψέματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές», είπε τονίζοντας πως ο ίδιος δεν έχει δώσει καμία προεκλογική υπόσχεση.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα των εκλογών, τόνισε πως το μήνυμα των πολιτών θα είνα μήνυμα συνεργασιών. «Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε. Και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι 2 ή 5 κόμματα. Όλα θα μας τα δείξει ο λαός στην κάλπη», είπε.

«Θα κυβερνήσουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ… αρκεί να το θέλει», δηλώνει άλλωστε και στην εφημερίδα Realnews που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή. O πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει στην εφημερίδα: «Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται. Στόχος μας είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης η οποία θα αποτελείται από άξια και ικανά πρόσωπα που υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και εκτός πολιτικής».