Ο – ατελής έστω – πολιτικός διάλογος κορυφής επιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες μετά από 6 χρόνια σιωπής, η αντίστροφη μέτρηση για το αυριανό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε και το «στρατηγείο» της προεκλογικής μάχης έχει ήδη μεταφερθεί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Ads

Το μεσημέρι έγινε στα γραφεία της ΕΡΤ η σύσκεψη (φωτό) των δημοσιογράφων που θα μετάσχουν στο ντιμπέιτ προκειμένου να καθοριστούν τα διαδικαστικά θέματα – σειρά παρουσίας και υποβολής ερωτήσεων, κατανομή θεματικών ενοτήτων, συντονισμός σε χρόνους κ.λπ., ενώ απολύτως έτοιμο είναι και το σκηνικό (φωτό) στο οποίο θα γίνει αύριο το βράδυ, στις 9, η τηλεοπτική αναμέτρηση των επτά αρχηγών.

Το ντιμπέιτ θα δοθεί σε διακαναλική μετάδοση από 7 τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος, ενώ τις ερωτήσεις θα υποβάλουν οι εξής δημοσιογράφοι:

* Ολγα Τρέμη για το Mega

* Μαρία Χούκλη για τον ANT1

* Αντώνης Σρόιτερ για τον Alpha

* Mάρα Ζαχαρέα για το  Star

* Σία Κοσιώνη για τον Skai

* Μάκης Γιομπαζολιάς για το E TV

H σειρά με την οποία θα καθίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί θα καθοριστεί από την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων τους, δηλαδή:

Ads

* Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ

* Βαγγέλης Μεϊμαράκης ΝΔ

* Παναγιώτης Λαφαζάνης Λαϊκή Ενότητα

* Σταύρος Θεοδωράκης Ποτάμι

* Δημήτρης Κουτσούμπας ΚΚΕ

* Πάνος Καμμένος Ανεξάρτητοι Ελληνες

* Φώφη Γεννηματά ΠΑΣΟΚ

Το ντιμπέιτ θα ανοίξει με ερώτηση της Όλγας Τρέμη προς τον Αλέξη Τσίπρα. Η δημοσιογράφος του mega θα κάθεται απέναντι από τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Η σειρά που θα κάθονται οι δημοσιογράφοι είναι η εξής: Όλγα Τρέμη, Αντώνης Σροϊτερ, Μαρία Χούκλη, Μάρα Ζαχαρέα, Σία Κοσιώνη, Μάκης Γιομπαζολιάς. 

Στην πρώτη ενότητα που αφορά την οικονομία, την ανάπτυξη και την ανεργία οι ερωτήσεις θα γίνουν ως εξής: Η Όλγα Τρέμη θα ρωτήσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνης Σροϊτερ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η Μαρία Χούκλη τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η Μάρα Ζαχαρέα τον Σταύρο Θεοδωράκη, η Σία Κοσιώνη τον Δημήτρη Κουτσουμπά, ο Μάκης Γιομπαζολιάς τον Πάνο Καμμένο και η Όλγα Τρέμη την Φώφη Γεννηματά. 

Η συζήτηση θα γίνει σε 6 θεματικούς κύκλους, ενώ για πρώτη φορά οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και ο ένας στον άλλον.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα φιλοξενηθεί στο γραφείο του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη. Ο Γιώργος Γιουκάκης θα φιλοξενήσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο γραφείο της γενικής διεύθυνσης του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ενώ ο  Σωτήρης Μαργιωρής θα φιλοξενήσει τον Σταύρο Θεοδωράκη στο γραφείο της διεύθυνσης Συντονισμού Ενημέρωσης. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα φιλοξενηθεί από τον Βαγγέλη Λουριδά στο γραφείο της Νομικής Συμβούλου, ενώ ο σύμβουλος Ειδήσεων Σταύρος Καπάκος θα φιλοξενήσει τον Πάνο Καμμένο στο γραφείο του. Τέλος ο Νίκος Μιχαλίτσης θα φιλοξενήσει τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη διεύθυνση Λειτουργίας, ενώ ο Κώστας Χαλβατζάκης θα υποδεχτεί τους δημοσιογράφους του ντιμπέιτ στο γραφείο γενικής διεύθυνσης περιεχομένου της ΕΡΤ.

image

image