Οκτώ συνδικαλιστές της ΕΡΤ διαχωρίζουν τη θέση τους από την ΠΟΣΠΕΡΤ και τον πρόεδρο της ένωσης Παναγιώτη Καλφαγιάννη τον οποίο κατηγορούν ότι δρα με βάση τις προσωπικές του φιλοδοξίες και χρησιμοποιεί τη συνδικαλιστική του ιδιότητα προκειμένου να βρει πολιτική στέγη. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με το Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και ακόμη 14 συνδικαλιστικά στελέχη ανακοίνωσαν τη συμπόρευσή τους με τη Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε επίσης το παρών στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της ΛΑΕ αλλά και στη συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου όταν εκείνη ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το κόμμα. 

Η ανακοίνωση των οκτώ συνδικαλιστών 

«Με έκπληξη για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε την τεράστια απόσταση που χωρίζει το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ από τους εργαζόμενους.

Ads

Για άλλη μια φορά τα κίνητρα του προεδρείου και ιδίως του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είναι το συμφέρον των εργαζομένων και της ΕΡΤ, αλλά η προσωπική τους πιθανή φιλοδοξία.

Ορμώμενοι από ευκαιριακές παρορμήσεις έχουν το άγχος πάντα να ενταχθούν κάπου κομματικά. Να βρουν «κομματική στέγη».  Και σε αυτό δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν το έκαναν ως άτομα και όχι με τις συνδικαλιστικές τους ιδιότητες. Πόσο μάλλον όταν αυτές δεν έχουν προκύψει από εκλογές, αλλά μετά από δικαστική απόφαση.

Η ομαδική ένταξη κάποιων από αυτούς, σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και η δημοσιότητα που δόθηκε στο γεγονός, δημιουργεί πλαστές εντυπώσεις για το σύνολο των εργαζομένων. Όμως, ο κάθε εργαζόμενος έχει την ξεχωριστή πολιτική και κομματική του τοποθέτηση και δεν παρασύρεται από συνδικαλιστικές κουτοπονηριές παλαιάς κοπής.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέλουν να διεκδικούν, να καταγγέλλουν και να αγωνίζονται για τα αυτονόητα – όπως μας έδειξε το πρόσφατο παρελθόν – μα πάνω από όλα θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται για να γίνει η ΕΡΤ ένας σύγχρονος δημοκρατικός πολυσυλλεκτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Γιώργος Λυμπέρης, Χειριστής Υπολογιστικών Συστημάτων, Μέλος ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ
Κώστας Χριστιανός, Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Μέλος ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ
Μανώλης Παπανικήτας, Σκηνοθέτης, Μέλος ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ
Συμεών, Σαζακλόγλου, Σκηνοθέτης, Μέλος ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ
Χάρης Κούρος, Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Μέλος ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ
Αλέξανδρος Σιμιτζής, Εικονολήπτης
Γιώργος Καλοφωλιάς, Σκηνοθέτης
Μηλιά Κοτσιώνη, Ηλεκτρονικός Μηχανικός»