Πεδίο μάχης το στούντιο της ΕΡΤ, καθώς ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ της εκπομπής «Στο δρόμο για την Κάλπη», επιτέθηκε στον Πάνο Σκουρλέτη. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την εκπομπή, ενώ η στάση του γαλάζιου βουλευτή, που ματαίως προσπαθούσε να επαναφέρει στην τάξη ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος, εξόργισε ακόμα και τον Θάνο Πετράκο της ΛΑΕ αλλά και την Λιάνα Κανέλλη που συμμετείχαν στο πάνελ.

Ads

Αφού πρώτα άσκησε κριτική στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης διατύπωσε την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Ο Πάνος Σκουρλέτης από την πλευρά του έκανε λόγο για ανοησίες και ψέματα αναφορικά με τους ισχυρισμούς του συνομιλητή του ενώ κουνώντας το δάχτυλο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είπε πως «το σηκώνει το γάντι» αλλά ο Πάνος Σκουρλέτης «ως ανόητος δεν θα παραιτηθεί». Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε τότε πως θα πρέπει να του ζητήσει ένα συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς, με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να αναρωτιέται με ύφος  «εγώ να ζητήσω συγγνώμη;», λέγοντας στον Πάνο Σκουρλέτη ότι θα πρέπει να «σκύβει το κεφάλι για τις ανοησίες και τις ψευτιές που λέει».

Φανερά εκνευρισμένος τότε ο Πάνος Σκουρλέτης του ζήτησε να σταματήσει, ενώ το στέλεχος της ΝΔ αποκάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  «ψεύτες κι απατεώνες πολιτικούς». Μάταια ο Πάνος Χάριτος προσπαθούσε να σταματήσει τα όσα διαδραματίζονταν στο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης κι απειλούσαν να τινάξουν την εκπομπή στον αέρα, με τον Πάνο Σκουρλέτη να  χαρακτηρίζει τον ευρωβουλευτή της ΝΔ «χυδαίο, άσχετο κι αδαή». «Εγώ έχω τελειώσει το London School of Economics. Δεν ξέρω τι σκατά έχετε κάνει εσείς», απάντησε τότε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Όταν ο κ. Σκουρλέτης σηκώθηκε να φύγει, ο κ. Κεφαλογιάννης του είπε με νόημα «στο καλό» και του έκανε και την χαρακτηριστική χειρονομία με τον δημοσιογράφο κ. Χαρίτο να του λέει ότι δεν είναι υπεύθυνος για να διώχνει κανέναν από εκεί μέσα.

Ads

Από την εκπομπή δεν αποχώρησε όμως μόνο ο Πάνος Σκουρλέτης, αλλά κι ένας καμεραμάν της ΕΡΤ. Αυτά που συνέβησαν εκτός κάμερας όταν έπεσαν διαφημίσεις ήταν πολύ χειρότερα απ’ όσα παρακολούθησαν οι τηλεθεατές στον αέρα της εκπομπής, σύμφωνα με τους παριστάμενους. Όπως έγινε γνωστό, ο τεχνικός της ΕΡΤ στοχοποιήθηκε από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη γιατί είχε ανοιχτή την κάμερα και κατέγραφε τα όσα διαδραματίζονταν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Η Λιάνα Κανέλλη δήλωσε τη συμπαράσταση της στον τεχνικό, ενώ στη συνέχεια απευθυνόμενη στον Μανώλη Κεφαλογιάννη του είπε «εσένα δεν σε παίρνει να μιλάς» και ζήτησε από τον Πάνο Χαρίτο να ακυρώσει την εκπομπή και από τον βουλευτή της ΝΔ να αποχωρήσει κι αυτός. Ο Θάνος Πετράκος από την πλευρά του έκανε λόγο για τραμπουκισμούς εκτός κάμερας. Τελικά, ο Πάνος Χάριτος έδωσε τέλος στο περιστατικό λέγοντας «επειδή ο κ. Κεφαλογιάννης δεν ζητάει συγγνώμη γι’ αυτά που έγιναν, ζητάω εγώ από το κοινό».

Το Βίντεο: