«Συγγνώμη» για τις δημοσκοπήσεις και τα exit polls ζήτησε το βράδυ της Κυριακής, μέσω Facebook, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας MRB, Δημήτρης Μαύρος, σχολιάζοντας την αδυναμία ― για μια ακόμη φορά ― των δημοσκόπων να προσεγγίσουν το αποτέλεσμα.

Ads

Απαντώντας στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την απόκλιση των δημοσκοπήσεων και των πραγματικών αποτελεσμάτων των εκλογών της Κυριακής, ο Δημήτρης Μαύρος «ζήτησε προσωπικά συγγνώμη», τονίζοντας πως «η ευθύνη είναι δική μας». Όπως είπε «εμείς δεν έχουμε μεθοδολογικά εργαλεία […] το πρόβλημα είναι μεθοδολογικό, δεν διαβάζονται οι αναποφάσιστοι και η αποχή».

Ειδικότερα ο Δημήτρης Μαύρος έγραψε στο Facebook:

Μια μεγάλη ανάληψη της ευθύνης για λογαριασμό όλων όσων κάνουμε πολιτικές έρευνες. Το χάσαμε. Οι πολίτες δεν μας είπαν ψέματα. Η ευθύνη είναι δική μας. Το αστάθμιστο δείγμα ήταν άψογο. Εμείς δεν έχουμε μεθοδολογικά εργαλεία για να αξιολογήσουμε και να διαχειριστούμε ακραίες καταστάσεις.

Ads

Εγώ προσωπικά ζητάω συγγνώμη για απόψε. Επί του μεθοδολογικού θα επανέλθουμε σύντομα για το θέμα. Επί του θέματος ενδεχόμενης χειραγώγησης η απάντηση βρίσκεται στο ότι στην Αυγή, εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, δύο φορές η δική της ερευνητική εταιρεία έβγαλε 0 και 3 αντίστοιχα. Ποια πρόθεση είχε; Εναντίον του εαυτού τους. Όχι. Το πρόβλημα είναι μεθοδολογικό. Δεν διαβάζονται οι αναποφάσιστοι και η αποχή. Και πάλι συγγνώμη.

image