Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του με φόντο τις εκλογές.

Ads

«Εγώ επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί και όταν λέει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλο σημαίνει ότι αυτός μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Γιατί σκέφτεται ίσως, σου λέει ’40 χρονών είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη, να περάσουν 1-2 χρόνια, να ‘ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο ίδιος σημείωσε πως τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης μακράς διαρκείας και ανέφερε σχετικά: «Ανεξαρτήτως του πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή, πιστεύω ότι είναι η εποχή των συζητήσεων και συναινέσεων, διότι μεταρρυθμίσεις τέτοιες χωρίς να συζητηθούν έστω κι αν διαφωνούν οι τοπικοί παράγοντες ή άλλοι θεσμοί δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν τουλάχιστον δεν τις ανεχθούν. Άρα απαιτείται όχι μόνο συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και θεσμική συζήτηση με τους τοπικούς περιφερειάρχες, δημάρχους κλπ.».

Παράλληλα, καταλόγισε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και είπε ότι ζήτησε ραντεβού από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «προκειμένου να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ».

Επίσης, κάλεσε από τους πολίτες να μην πάνε σε ψήφο διαμαρτυρίας, γιατί «δεν λύνει τα προβλήματα, μάλλον τα διογκώνει». Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης, είπε ότι «δεν πρέπει να υπάρξει χαμένη ψήφος σε άλλα κόμματα και αναφέρθηκε εμμέσως στη Χρυσή Αυγή που λόγω του μεταναστευτικού ψηφίστηκε στις προηγούμενες εκλογές από πλήθος πολιτών».

Ερωτηθείς για τους χαρακτηρισμούς «ψευτράκος και πονηρούλης» με τους οποίους αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είπε ότι «μιλάω έτσι επειδή είμαι Εξαρχειώτης. Δεν είδα να σας πειράζει όταν ο Αλέξης Τσίπρας μας έλεγε δολοφόνους της κοινωνίας ή έλεγε ιδού η Ρόδος έρχεται το πήδημα».

Ads

«Δεν μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου. Ας μη με ψηφίσουν. Θα παραμείνω αληθινός και παρορμητικός» πρόσθεσε ακόμη, σημειώνοντας ότι είναι άνθρωπος και μπορεί να έχει αστική ευγένεια, αλλά στη ζωή του θα είναι «όπως γουστάρει».