Με δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επανέλαβε την πρόθεσή του να επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ads

Μιλώντας στο Reuters, ο κ. Μειμαράκης είπε χαρακτηριστικά: «Το πρώτο κόμμα στο οποίο θα στραφώ θα είναι το δεύτερο κόμμα. Εάν το δεύτερο κόμμα δεν θέλει να συνεργασθεί, θα στραφώ προς τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με τα οποία μπορεί κανείς τουλάχιστον να συμφωνήσει ως προς ένα σχέδιο για μία βιώσιμη κυβέρνηση, ελπίζω τετραετούς θητείας».

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι ακόμη κι αν η ΝΔ εξασφαλίσει καθαρή νίκη, θα συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό μίας ομάδας διαπραγμάτευσης που θα αναλάβει τη διαχείριση της σχέσης με τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Σε συνέντευξη, εξάλλου, που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και συλλογική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τα προβλήματα» και επισήμανε: «Μπορούμε να βρούμε, με τη διαχωριστική γραμμή λογικό – παράλογο, λύσεις σε πολλά ζητήματα, που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό – αριστερό, αλλά ένα πλαίσιο κοινής λογικής. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πράγματα επιστημονικής λογικής που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό -αριστερό. Κι αυτό θέλω να γίνει πριν τις εκλογές».

Αναφερόμενος στο «παλιό» και το «νέο», ο κ.Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Ο 40άρης θέλει να πετάξει όλους τους παλιούς. Δεν είναι επειδή είμαι νέος πετάω όλα τα παλιά στα άχρηστα. Συνδυάζω το νέο με την εμπειρία των παλιών. Πήγε (ο Αλ.Τσίπρας) ως άπειρος στη Ρωσία και ζήτησε χρήματα. Δεν ήξερε ότι είχαμε πάει κι εμείς; Χαζοί είμαστε;… Υπάρχουν νέοι με γερασμένα μυαλά και γέροι με νεανικά».

Ads

Χαρακτήρισε τα σχόλια τύπου «αυτοφωράκιας» αυθόρμητα και ότι είναι αργκό της δικηγορίας, ενώ προσάπτει στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει κολλήσει ποτέ ένσημα στη ζωή του. «Αν το είχε κάνει, θα ήξερε ότι δεν είναι κακό. Είναι μια λέξη που μπορεί να χρησιμοποιείται πολύ. Όλοι το ξέρουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάλεσε, επίσης, τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για την επίθεση που δέχεται από τον Πάνο Καμμένο και να του πει γιατί κατηγορείται. Χαρακτήρισε δε, τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων «παλαβωμένο», επειδή δεν μπαίνει στη Βουλή. «Τίποτα καινούριο δεν υπάρχει για το θέμα με τον Καμμένο» δήλωσε, σημειώνοντας ότι «το θέμα έχει τελειώσει». Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι επανήλθε το θέμα, καθώς, αφού διάβασε τη δικογραφία, βεβαιώθηκε ότι «δεν υπάρχει τίποτα».

Ωστόσο, τόνισε ότι «δεν φοβάται, δεν παίζει», συμπληρώνοντας ότι όλα τα φορολογικά του είναι στη δημοσιότητα. «Σε θέματα ηθικής τάξης δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.