Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε εκδήλωση στη Ρηγίλλης για την επιστροφή της ΝΔ στο χώρο των ιστορικών της γραφείων δήλωσε πως «είμαστε και το νέο και το παλιό, μαζί, και μπορούμε να εγγυηθούμε την προσπάθεια της χώρας προς τα εμπρός».

Ads

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Απευθυνόμενος στους δύο πρώην πρωθυπουργούς είπε: «Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας». «H Ν.Δ. είναι κομμάτι της ζωής μας, γιατί την αγαπήσαμε και προχωράμε μαζί της» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος και, αναφερόμενος στα γραφεία της Ρηγίλλης, συμπλήρωσε: «Εδώ δουλέψαμε με πυξίδα τις ιδεολογίες μας και τις ιδρυτικές μας αρχές».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε πως «στόχος της ΝΔ είναι να ενώσει το λαό και όχι να διχάσει για εκλογικό όφελος». Το «παλιό» που επικαλείται ο Αλέξης Τσίπρας, είπε, είναι στην πραγματικότητα η μακρά πολιτική παράδοση της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που «πέτυχε όλες τις μεγάλες προοδευτικές τομές στη μεταπολιτευτική περίοδο».

Η Ελλάδα χρειάζεται μια «κυβέρνηση τετραετίας» και όχι το μοντέλο «εκλογές ανά έξι μήνες», ενώ συνέχισε το άνοιγμα και την προσπάθεια συσπείρωσης προς το χώρο του κέντρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ΝΔ είναι παράταξη που βαδίζει τον «μεσαίο δρόμο». «Είμαστε η δύναμη της συνέπειας και της ευθύνης, της σταθερότητας και της υπευθυνότητας», είπε και πρόσθεσε το «προοδευτικό» δεν σημαίνει «συνεχή πειράματα» που καταλήγουν σε «φέσια 90 δισεκατομμυρίων» ευρώ. «Να μην πάει κανείς σε ψήφο διαμαρτυρίας, κόστισε επτά μήνες και 90 δισ. Πολλά δεν είναι για να διαμαρτυρόμαστε;», συνέχισε.

«Είμαστε το καινούριο, είμαστε αυτό που έρχεται», υποστήριξε άλεσε τους πολίτες να εμπιστευθούν τη Ν.Δ. για να τερματιστεί «η μελαγχολία που έφερε η τελευταία κυβέρνηση». Παράλληλα άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα λέγοντας πως αυτό που απαιτείται είναι «συνεννόηση και συνεργασίες» για να συγκροτηθεί μια μακροπρόθεσμη «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».

Ads

«Τώρα που μπροστά μας δεν έχουμε άλλη εκλογική διαδικασία. Ζητάμε εντολή για την επόμενη ολόκληρη τετραετία με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ώστε να μπορέσει ο τόπος να έχει μία σταθερή πορεία προς τα εμπρός. Γιατί σε αυτές τις δύσκολες ώρες δεν έχουμε περιθώρια αυτοαπομόνωσης. Δεν έχουμε περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Μάταιη προσπάθεια αναπαλαίωσης

«Απόψε, στην οδό Ρηγίλλης επιχειρήθηκε μια μάταιη προσπάθεια αναπαλαίωσης», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «“Αναπαλαίωση”, όμως, δεν χρειάζεται μόνο το κτίριο της Ρηγίλλης. Γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο απαιτεί επειγόντως η πολιτική του παλιού κομματικού συστήματος που εκπροσωπεί ο κ. Μεϊμαράκης. Του παλιού, του καταδικασμένου, αυτού που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο ελληνικός λαός έχει κρίση και μνήμη. Γνωρίζει, ότι το μέλλον δεν χτίζεται με παλιά υλικά».