Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τονίζοντας ότι «Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί ο πρωθυπουργός μας πάει σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας είναι αμετανόητος».

Ads

Αναφερόμενος στην απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές, λέγοντας ότι «το Σύνταγμα δεν είναι ‘λάστιχο’ και πρέπει να εφαρμόζονται οι διατάξεις».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι οι εκλογές γίνονται δίχως να έχουν χρόνο να ενημερωθούν οι πολίτες».

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «φτηνιάρικα ψέματα» και αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, του καταλόγισε ότι «την κοπανάει», γιατί, όπως εκτίμησε, δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που έφερε, ενώ δήλωσε σίγουρος πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα του ζητήσει να τον στηρίξει σαν Πρωθυπουργό αν είναι πρώτο κόμμα.

Ερωτηθείς για τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι έκανε την αυτοκριτική της και σχολίασε ότι οι πολίτες τον Ιανουάριο συνέκριναν τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης με το «ροζ συννεφάκι» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα θα κρίνουν με διαφορετικά κριτήρια. Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της Ν.Δ., υπογράμμισε ότι το κόμμα είναι η πιο συμπαγής πολιτική δύναμη σήμερα και κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ζητήματα στη Νέα Δημοκρατία, για να καλύψει τα δικά του προβλήματα.

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές πηγές: Σε συνεχείς αντιφάσεις πέφτει ο κ. Μεϊμαράκης

Ads